Pas på med retorikken Kåre Harder Olesen
Debat Et kendt retorisk trick er at tillægge en person holdninger eller ytringer, de ikke har givet udtryk for, og derefter kritisere dem for det.

Således også Kåre Harder Olesen i sidste nummer af Ballerup Bladet, hvor han kritiserer mig, og socialdemokrater i det hele taget, for at have givet omprioriteringsbidraget til regeringen skyld for, at det i 2010 er blevet afskaffet at betale forældre for at passe deres børn i eget hjem. Det har jeg overhovedet ikke påstået, og enhver kan forstå, at det ikke ville give nogen mening at påstå noget sådant.

Det korrekte er, at der i et læserbrev fra mig står, at vi i den nuværende sparesituation på grund af Venstre regeringens omprioriteringsbidrag, som koster kommunen 25 millioner kroner i 2017, ikke kan love nye tiltag, som påfører Ballerup Kommune udgifter.

Til gengæld kan jeg sige, at det glæder mig, at Kåre Harder Olesen har tilsluttet sig modstanden mod dette ”bidrag”, og den underminering af det kommunale selvstyre det bringer med.

Selvfølgelig er der muligheder for at effektuere og omprioritere i en kommune som Ballerup, det gør vi faktisk hele tiden, men det bliver ikke nemmere at finde penge til at udvide servicen til borgerne, når det beløb vi normalt finder i Ballerup til ændrede prioriteringer, nu skal afleveres til regeringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *