Oprydning i byparken efter klager
Skovlunde-Bypark-copy-1.jpg
Vildskaben har taget lidt overhånd i Skovlunde Bypark, hvilket flere læserbrevsskribenter har pointeret, så nu bliver der ryddet op, lover Teknik- og Miljøudvalgsformand Helle Tiedemann. Foto: Gert Fabricius
natur Efter flere læserbreve her i avisen er kommunen nu på sagen og lover at få rydde op i Skovlunde Bypark.

I de seneste tre uger har der været skriverier frem og tilbage på debatsiderne her i avisen omkring Skovlunde Bypark. En læser, Gert Fabricius, kom under overskriften ’Skovlunde Bypark som losseplads?’ med en skarp kritik af kommunens manglende vedligeholdelse af byparken.

»Grene tykke som arme bliver nu smidt oven i underbeplantningen og andre steder ind i siden på det krat der er. Der er heller ikke ryddet helt op endnu efter det storm/snefald. Det ser farligt ud,« skrev han blandt andet.

Vildt med vilje

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Helle Tiedemann svarede igen, at kommunen selvfølgelig ryddede op, når det var nødvendigt. Og at de havde ryddet stier, fjernet farlige grene og ryddet plænerne efter stormen. Dernæst forklarede hun, at det var kommunens nye strategi, at naturen godt måtte se lidt mere ’’vild’’ ud.

»Kommunen vil bruge de knækkede træer, grene og kviste til at skabe lidt ”vildnis” i udvalgte små-områder, ved at efterlade nogle træstammer og kvasbunker imellem bestående træer og buske, hvor de ikke skæmmer eller hindrer en dejlig tur i det grønne – vi gør det vildt med vilje, skrev hun blandt andet.

En park er en park

Det fik endnu et par Skovlundeborgere til at sætte sig tasterne og pointere, at det vist var længe siden, at udvalgsformanden havde været en tur i byparken.

»Flere steder ligger der knækkede træer ovenpå buske, op til seks meter lange grene med kroner på græsplæner og langs stier og meter høje bunker af grenaffald imellem buskene,« skrev Lasse Fabricius.

Mens Tatiana Stilou understregede, at der altså er forskel på park og vild natur:

»I min optik henviser begrebet ”park” til et havelignende anlæg med et rekreativt formål,« skrev hun og tilføjede:

»Hvis man vil opleve uberørt natur har man jo mulighed for at tage i skoven.«

Noget af en kovending

Tilbagemeldingerne fra læserne fik Helle Tiedemann til at genoverveje sagen, og hun har i denne uges avis skrevet et svar til de to seneste læserbrevsskribenter, hvor hun beklager, at hun ikke har fået skelnet ordentligt imellem bypark og naturpark.

»Byparken skal naturligvis fremtræde langt mere “velfriseret”,« skriver hun.

Derfor har udvalgsformanden sørget for, at der er blevet ryddet op i Skovlunde Bypark.

»Jeg har revideret lidt i mine holdninger til det og har i dag haft folk i byparken for at besigtige. Der bliver fældet og ryddet op. Nu er det forår og vi skal nyde vores rekreative områder. Jeg håber at I bliver tilfredse med indsatsen,« skriver Helle Tiedemann til de to læserbrevsskribenter på vores hjemmeside.

Også Gert Fabricius, der skrev det første læserbrev har fået svar fra udvalgsformanden, der takker ham for ’øjenåbneren’.

»Det er da noget af en kovending,« siger han, men glæder sig naturligvis over at der er blevet lyttet til kritikken – også selvom det tog lidt tid og krævede opbakning fra et par medborgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *