Nye korttidspladser er taget i brug
korttidspladser-1-copy.jpg
Formand for Social- og Sundhedsudvalget Lolan Ottesen fik æren af at klippe den røde snor til de 16 nye korttidspladser. Foto: Flemming Schiller
indvielse Torsdag blev snoren klippet til kommunens nye korttidspladser, hvor man kan bo efter udskrivning fra hospitalet, hvis man har behov for døgnhjælp.

I lokalerne Ved Parken 1 i Ballerup blev der torsdag i sidste uge holdt en lille indvielsesreception for kommunen nye korttidspladser.

16 enestuer er det blevet til, og flere af dem er allerede taget i brug af folk, der er blevet udskrevet efter endt behandling på hospitalet, men stadig har brug for hjælp døgnet rundt.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ballerup Kommune, Lolan Ottesen (A) fik æren af at klippe den røde snor til de 16 nye pladser, der dermed bringer kommunens samlede antal korttidspladser op på 49.

»Når man er færdigbehandlet på hospitalet, er det vigtigt, at man får den bedste omsorg og støtte bagefter, så man bliver i stand til at vende tilbage til sin egen hverdag. Jeg er derfor glad for, at vi nu råder over 16 nye boliger, så vi kan tilbyde de Ballerup-borgere, der måtte have døgnbehov, optimale rammer og med dygtigt fagligt personale omkring sig efter deres hospitalsindlæggelse,« sagde Social- og Sundhedsudvalgsformanden.

Også til aflastning

Bygningen rummer 16 enestuer med tilhørende otte badeværelser, så beboerne deler badeværelse med naboen. Derudover er der også en større opholdsstue og træningsrum, så man kan komme i gang med genoptræningen hurtigst muligt.

korttidspladser-(3)-copy

På stedet er der sygeplejersker på arbejde døgnet rundt, men også ergoterapeuter, fysioterapeuter og SUSU’er er tilknyttet og kan hjælpe beboerne, der kun bor på stedet i få dage eller maksimalt to uger.

Pladserne er fortrinsvis til færdigbehandlede patienter, der bliver udskrevet fra hospitalet, men endnu ikke er friske nok til at klare sig selv i eget hjem.

»Men pladserne kan også bruges som aflastningspladser for eksempel til mennesker med demens, så deres ægtefælle kan få et tiltrængt pusterum. Eller til forebyggende ophold – det kan for eksempel være en ældre borger med en hård omgang influenza, der lige har brug for et par dage til at komme på ret køl og få stabiliseret væskebalancen,« fortæller Sidse-Marie Toubroe fra Center for Social og Sundhed.

Nabokommuner vil ind

De nye korttidspladser er allerede taget i brug – nogle af dem i hvert fald. For der er faktisk pladser i overskud netop nu, da kommunen, som vi også skrev om i sidste uge, i det seneste år har haft stor succes med at nedbringe antallet af patienter, der venter på at komme hjem fra hospitalet.

»Vi står faktisk i en lidt anden situation nu, end da vi besluttede at oprette de nye korttidspladser. Så lige nu har vi en overkapacitet,« fortæller borgmester Jesper Würtzen, der dog ikke frygter at stuerne kommer til at stå tomme:

»Vi har allerede fået henvendelser fra flere af vores nabokommuner, som står og mangler pladser og derfor er meget interesserede i at leje sig ind,« tilføjer han.

Derudover skal der laves en større kapacitetsundersøgelse i kommunen, der skal afgøre hvordan området skal udvikle sig i fremtiden, hvor behovet for korttidspladser nok ikke bliver mindre. Afdelingen Ved Parken 1 er foreløbig planlagt til at være i brug i de næste tre-fem år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *