Nye ekspresbusser kører gennem Ballerup
Bus-malmparken-3.jpg
Malmparken Station vil fremover være et af de trafikale knudepunkter for de nye E-buslinjer, der bliver sat ind for at styrke den kollektive trafik i området. Den nye E-bus får stoppested lige under broen, hvor de andre busser også holder. Foto: Arkivfoto
Pendling Movia indsætter nye e-busser for at få hurtigere forbindelse til pendlere. Et par linjer vil også køre i Ballerup.

De fleste kender s-busserne, der kører lidt hurtigere og standser lidt færre steder end de ordinære busser. Men nu skal det gå endnu stærkere. Derfor sætter Movia en række nye e-busser ind på forskellige strækninger i Hovestadsområdet for at skabe endnu bedre og hurtigere forbindelse melelm boligområder, arbejdspladser og uddannelsessteder.

Den 29. marts rullede de nye busser ud af garagen og de nye e-busser er netop karakteriseret ved deres høje rejsehastighed og skal rumme folk på farten på vej til og fra job eller uddannelse.

E-busserne kører i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen og kører på mere direkte ruter og dermed er et alternativ til de almindelige busser.

Desuden har de nye e-busser en høj afgangsfrekvens og den direkte forbindelse uden skift er noget, som kunderne, ifølge Movia, har efterspurgt.

Bedre sammenhæng

E-busserne er bestilt og betalt af Region Hovedstaden for at styrke sammenhængen i regionen og mange kommuner har taget imod de nye busser med åbne arme.

»E-busserne er et godt eksempel på, at vi tager menneskers behov for at komme hurtigt og effektivt til og fra eksempelvis arbejde og uddannelse. Det er afgørende for os, at vi får et transportsystem, der hænger sammen,« siger formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (A).

Der kører fem nye e-buslinjer og de to af dem rammer også Ballerup.

Det er linje 40E, der fra Skodsborg Station til Høje Taastrup Station. Undervejs kører den blandt andet igennem Lautrup-området og Malmparken Station.

Den anden er linje 55E, der begynder rejsen ved Malmparken Station via Lautrup-erhvervsområdet og videre mod Værløse for at ende i Allerød.

Under alle omstændigheder er der altså kommet et par nye alternativer til pendlertrafikken igennem Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *