Mette Hedegaard: Kulegrav inklusionen
Mette-HedegÑrd-copy.jpg
Der mangler penge til inklusionsopgaven på skolerne, mener Mette Hedegaard (Ø) Foto: Arkivfoto
Inklusion Ballerup Bladet har fået flere henvendelser fra læsere efter sidste uges artikel om inklusion. Én af dem kommer fra Enhedslistens Mette Hedegaard, der vil have kommunen til at se nærmere på sagen.

Som vi kunne fortælle i avisen i sidste uge, har Ballerup Lærerforening et stort ønske om, at der bliver sat fokus på at få inklusionen til at fungere bedre i de lokale folkeskoler. Der mangler hænder – og der mangler personale som er uddannet til at håndtere børn med specielle behov.

»Lærerne skal både undervise på et højere fagligt niveau og samtidig sørge for at klassens fællesskab kan rumme inkluderede børn med vanskeligheder – og her snakker vi altså børn som for 10 år siden var berettiget til vidtgående specialundervisning,« sagde foramnden for Ballerup Lærerforening Morten Refskov blandt andet.

Lærerformanden er ikke alene om, at ønske flere ressourcer til skolernes arbejde med inklusion. Han bakkes op af Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlem Mette Hedegaard, der slet ikke mener at økonomien er fulgt med inklusionsopgaven.

»Historisk set, så vedtog det tidligere skoleudvalg – altså før Enhedslisten kom i kommunalbestyrelsen – at 75 procent af de penge som kommunen brugte på specialundervisning, skulle følge børnene over i almenundervisningen. I Enhedslisten kunne vi dog tydeligt se, at pengene ikke fulgte børnene, hvorfor vi også gik til valg, med blandt andet løftet om, at finde ud af, hvordan den sag hang sammen,« siger Mette Hedegaard, der nu vil have kulegravet området.

Ingen overraskelse

Mette Hedegaard problematiserer også, at mange børn i dag slet ikke bliver visiteret til specialundervisning – det går nemlig også ud over den økonomi, som skal følge med over i skolen:

»Vi er nu er så langt med inklusionsprocessen, at børn ofte ikke bliver tilbudt specialtilbud fra starten, men forsøges indlemmet i almenundervisningen fra 0. klasse. Ja så er der jo ikke nogen penge, som kan følge med barnet, fra special til almenundervisingen. Med andre ord mangler der penge. Penge som skulle være brugt på flere hænder til holddeling og andre relevante og nødvendige tiltag. Det kan næppe komme som en overraskelse for nogen, at vi nu oplever store problemer i mange af kommunens skoler,« siger hun.

Mette Hedegaard har nu stillet en række spørgsmål til forvaltningen for at finde hoved og hale på inklusionen i kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *