Lokalpolitiet holder foredrag om indbrud og tricktyveri
politi Boligforeninger, pensionistforeninger og lignende kan bestille foredrag hos Lokalpolitiet.

Uge efter uge må politiet rykke ud til indbrud i huse og lejligheder, hvor frustrerede og triste beboere ærgrer sig over, at de ikke lige fik installeret den tyverialarm eller indbrudssikret de døre og vinduer, som ofte er overraskende nemme at bryde op.

På samme måde sidder mange – især ældre mennesker – og ærgrer sig gule og blå over at være røget i fælden, når de har været ofre for tricktyveri.

Begge forbrydelser er meget udbredte og udgør en stor det af lokalpolitiets daglige arbejde. Men det er ikke kun, når det er gået galt, at man kan bruge politiets hjælp, faktisk kommer de også meget gerne ud og udfører forebyggende arbejde.

Hos lokalpolitiet i Ballerup er det fagkoordinator Gitte Dalskov Larsen, der ofte tager på besøg i boligforeninger, pensionistforeninger og lignende.

»Vi har et rigtig godt samarbejde med for eksempel hjemmeplejen, som også kan tage med ud til foredrag og fortælle, hvad de ældre skal være opmærksomme på, når nogen ringer uventet på deres dør og udgiver sig for at være hjemmehjælper,« fortæller Gitte Dalskov Larsen.

Interessen for disse foredrag med politiet er stor, men det er en opgave Gitte og hendes kollegaer i lokalpolitiet gerne løfter, for forhåbentlig kan de være med til at nedbringe antallet af både tricktyverier og indbrud.

»Jeg har allerede været ude rigtig mange gange, men man kan altid rette henvendelse til os, hvis man gerne vil have et foredrag i sin forening eller lignende,« siger Gitte Dalskov Larsen, der kan kontaktes på mail: GLA005@politi.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *