Kære Lone Madsen og DF
Debat Så må vi lige på den en gang mere.

På vores kommunalbestyrelsesmøde i mandags kom Lone Madsen med flere urigtige oplysninger omkring vores nye medborgere, nemlig flygtningene.

Lone Madsen fremturede ikke mindre end to gange med at vi har fire borgere på hotel til en formue. Det er ganske enkelt ikke korrekt! De fire borgeres ophold på et hotel i Lyngby koster årligt under 500.000 kroner. De bor ene og alene på denne måde, et hotelværelse med køkken, fordi vi ikke har indkvartering til dem her i kommunen.

Nej Lone Madsen, de koster heller ikke fire millioner kroner i 2017. For det første bor de der forhåbentlig ikke længere og for det andet er udgiften som sagt under 500.000 kroner årligt.

Jeg var da lige ved at kløjes i mit glas vand, da du foreslog at vi kunne indkvartere flygtningene i vores nabokommuner, hvad tror du at de siger til det ude i Egedal eller Furesø?

Værre endnu blev det, da du så foreslog at de skulle til Jonstruplejren; som du mente at Værløse ejer, og bo i soldaterlejren i køjesenge med toilet og bad på gangen.

Kære Lone, Hvad forestiller du dig at det er for mennesker? Tænker du at traumatiserede flygtninge skal sove i 6-sengsstuer i køjesenge? Tror du seriøst at det er det mest humane og næstekærlige at gøre her?

Jeg synes at det tangerer mishandel af mennesker. De stakkels mennesker som kommer herop på flugt og i nød skal da behandles ordentligt og næstekærligt, så de kan returnere til deres eget land i habituel tilstand, så de igen kan blive hele mennesker med ordentlige muligheder for at komme videre.

Det er helt rigtigt at det koster penge at tage sig af de flygtninge som vi bliver tildelt, men mon ikke det går alligevel – og mon ikke vi har det lidt bedre med os selv, hvis vi har gjort vores bedste for medmennesker i nød?

7 kommentarer om “Kære Lone Madsen og DF”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  ” Kære Lone, Hvad forestiller du dig at det er for mennesker? Tænker du at traumatiserede flygtninge skal sove i 6-sengsstuer i køjesenge? Tror du seriøst at det er det mest humane og næstekærlige at gøre her?

  Jeg synes at det tangerer mishandel af mennesker. De stakkels mennesker som kommer herop på flugt og i nød skal da behandles ordentligt og næstekærligt, så de kan returnere til deres eget land i habituel tilstand, så de igen kan blive hele mennesker med ordentlige muligheder for at komme videre. ”
  ———————————————————————————–

  En yderst prisværdig indstilling, Helle Tiedemann.

  Gid den så også gjaldt kommunens egne borgere, når de af forskellige grunde, står uden tag over hovedet.

  I øvrigt lyder kr. 500.000 kr. om året (ingen kan sige i hvor mange år) for bolig til 4 mennesker fuldstændigt sindssygt.
  Husk det er kommunens skatteydere der skal betale. ??

  Hvad med at overføre dem til et herberg, som er så almindeligt at anbefale fra kommunernes side, når en fraskilt mor eller far, beder kommunerne om hjælp til bolig.
  Det vil kun koste en brøkdel af de 500.000 tusinder kr. som Du, jeg og andre skatteydere skal betale til disse 4.

  PS.

  Desuden KAN vi jo ikke være sikre på at de er reelle flygtninge og rejser hjem igen når krigen i Syrien er forbi, eller økonomiske migranter der kommer for at malke vort bistandssystem. ???????

  Men kort og godt Helle:

  Flyt dem ind på et herberg for midlertidig opbevaring, og spar kommunen for hundredetusinder skattekroner hvert år.

 2. Jørgen flyr siger:

  Det sædvanlige pølsesnak fra DF uden hold i virkeligheden. Vågn dog op.
  Enhver med blot lidt omløb i hovedet ved at DF har været med til den ene nedskæring efter den anden,
  og nu jamrer Poul E. om at flygtningene tager noget fra danske fattige. Nedskæringerne som DF har medvirket bliver nu udlagt som had mod flygtninge, hvem falder for det pjat? Det er vel også flygtningenes skyld at DF har fjernet ældremilliarden, sat pensionsalderen op, afskaffet efterlønsordningen, forringet dqgpenge, førtidspensions og sygedagpengeordningen, indført kontanthjælsloftet og nu senest har stemt for en miljøpakke, hvor landbruget får lov til øget brug af gylle, kemikalier og pantegifte og forgifte vores grundvand, og ført vores miljøpolitik 30 år tilbage.

  Poul E. burde skamme sig over ikke at undersøge sagerne bedre før han udtaler sig.

 3. Irene Jørgensen siger:

  For god ordens skyld skal det nok lige meddeles, at det med de 500.000 kr. om året kun ville være prisen, hvis de rent faktisk boede der et helt år. Det har ikke været tilfældet, og det bliver det formentlig heller ikke fremover.

  Mht. at tage hånd om kommunens egne hjemløse borgere, så gør Ballerup Kommune allerede et indsats her. Der har længe været gang i et “hjemløseprojekt” efter “housing first” principperne. Antallet af hjemløse i Ballerup Kommune faldt i øvrigt sidste år, og af de der er tilbage, er derunder 2, der har erklæret, at de reelt sover på gaden ind i mellem.

  Derudover vil jeg da gerne opfordre alle, der bor her i landet, til at lade sig opskrive i ét eller flere boligselskaber, den mulighed har vi, der allerede bor her, fra vi er 15 år gamle. Den samme mulighed har flygtningene ikke haft, og vi har faktisk en lovmæssig forpligtelse til at indkvartere dem et sted, hvor der er adgang til køkken og bad. Vi kan derfor, som kommune, ikke frit vælge hvordan vi vil indkvartere folk, men jeg kan berolige de, der ud fra Lone Madsens harceleren skulle have fået indtryk af, at der var tale om, at vi en en kortere periode har haft folk indlogeret i fyrstesuiter, med at der på ingen måde er tale om luksuriøse forhold, og det er der iøvrigt heller ikke i de midlertidige indkvarteringer, som vi har indenfor kommunegrænsen.

 4. Poul E. Pedersen siger:

  Jørgen Flyr.

  Forhold Dig nu for en gang skyld til det tråden handler om.
  Og prøv at dulme Dit had til DF, der syntes at nærme sig en slags fobi. ??

  Jeg taler om at tilstrømningen af flygtningene uanset om det er reelle flygtninge eller økonomiske migranter koster kommunen millioner hvert år.
  Og de penge skal jo findes et eller andet sted.
  Og hvor. ??

  Derfor finder jeg, og sikkert mange andre, det oprørende at man betaler kr. 500.000 for at logere 4 flygtninge ind på et udenbys hotel, år efter år.

  Men det syntes SF måske er naturligt og selvfølgeligt. ???

 5. Jørgen flyr siger:

  Poul P.
  har åbenbart svært ved at se ud over sin egen næsetip og forholde sig til realiteterne.
  Flygtninge skal behandles som mennesker og ikke som lagervarer man kan lægge på hylder.
  Utroligt at Poul P kaster rundt med psykiatriske etiketter og taler om had og fobier. Det tyder på du har en dårlig sag og ikke kan overskue indholdet, og se det ud fra en politisk vinkel.
  Det er jo netop hvad DF selv står for, at skabe had til de flygtninge de selv har været med til at beslutte
  hvis land skal bombes. Det er der åbenbart penge til, men ikke en anstændig behandling, når de skal have tag over hovedet.
  Når Poul P. taler om pengene skal findes et sted, så vil han åbenbart hellere tage fra de fattige og give til de rige.
  Det er jo et valg, men at hykle bagefter og give flygtningene skylden er hykleri.

  Jeg ved ikke hvad SF synes, det må du helere tale med dem om, for du holder åbenbart af rygmærker og sætte folk i båse.

  Og hvis du er i tvivl om folk er flygtninge, så prøv i stedet at fokusere på hvad de flygter fra. Sværere er det heller ikke.

 6. Poul E. Pedersen siger:

  Jørgen Flyr.

  Det genere åbenbart ikke Dig og Dit parti at i Ballerup øges udgifterne naturligvis til flygtningene som antallet af tilkomne stiger inkl. deres familiesammenføringer.

  Og Officielt viser det sig at på landsgennemsnit, at ca. 85 af de ægtepar der begge er på offentlig støtte, er indvandrere. ??

  Og mon ikke det samme gælder her i kommunen.

  Hvor tror Du og Dit parti, at pengene skal komme fra. ????

  Ja, korrekt: fra kommunens skatteydere og lidt fra Staten i kortere tid.

  Herefter følger nedskæringer, besparelser og forringelser der primært vil ramme de der økonomisk ikke har så meget at stå imod med. ??

 7. jørgen flyr siger:

  Pol E .fl.
  læs mit svar i Ballerup Bladet næste uge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *