Indbrudspatruljen ruller ud
Politi-pressefoto-fra-www.politi.dk-copy.jpg
Lokale efterforskere med speciale i indbrud tager sig nu af alle sager om indbrud i private hjem på Vestegnen. Foto: www.politi.dk
politi En helt ny indbrudspatrulje tager sig af alle indbrud begået i private boliger.

At komme hjem til et hus på den anden ende, hvor indbrudstyve har rodet rundt og stjålet, hvad de nu har kunnet finde af værdier, er både ubehageligt og virkelig irriterende. Hvis man så også oplever, at politiet ikke tager det alvorligt, når man ringer, gør det ikke ligefrem tingene bedre.

Men den oplevelse er det slut med nu, for Københavns Vestegns Politi har etableret en ny særlig enhed – en speciel indbrudspatrulje, der fast kører rundt til indbrudsramte hjem i lokalområdet.

»Indbrudspatruljen består af lokale efterforskere, der kører rundt og udelukkende tager sig af indbrud i private hjem,« fortæller politikommissær Michael Liebst Sørensen.

Lokalpolitiet på Københavns Vestegn er inddelt i tre distrikter: øst, vest og nord og hver distrikt har sin egen indbrudspatrulje. Ballerup Kommune deler sammen med Gladsaxe og Herlev patruljen i nord.

Kun fokus på indbrud

»Fordelen ved at have en særlig indbrudspatrulje er, at det er efterforskere med speciale i lige netop indbrud. De har det som prioriteret opgave og skal kun koncentrere sig om indbrud. De har tiden til at få gjort det ordentligt – både forhør og gerningsstedsundersøgelse,« forklarer politikommissæren og tilføjer:

»De skal altså ikke lige pludselig suse af sted, fordi der er sket et kæmpe færdselsuheld eller noget andet. De skal kun beskæftige sig med indbrud.«

Dermed kan man godt regne med, hvis man skulle være så uheldig at opleve indbrud i sit hjem, at den særlige indbrudspatrulje er lige i nærheden.

»Det kan selvfølgelig ske, at vi får flere anmeldelser om indbrud samme dag, og så kan der godt være lidt ventetid på patruljen. Men de kommer,« understreger Michael Liebst Sørensen.
Indbrudspatruljen kører alle dage i tidsrummet 7 til 23.

 

Faktaboks: Efter et indbrud

Hvis du har haft indbrud, er der fire ting du skal gøre:

• Kontakt politiet og anmeld indbruddet. Vent med at rydde op og undgå at røre ved tingene, før politiet har været der. Det giver politiet mulighed for at finde fingeraftryk. Hvis du finder aftryk af sko eller blodspor, skal du ikke gøre rent, før politiet har undersøgt dem

• Undersøg, om du har fået stjålet dankort, kreditkort, checks, benzinkort eller andre vigtige papirer. Sørg for, at stjålne kort bliver spærret med det samme. Ring til din bank og kreditkortselskabet. Udenfor bankernes åbningstid kan du kontakte PBS på tlf. 44 89 29 29

• Anmeld hurtigst muligt skaden til dit forsikringsselskab

• Når politiet er færdig, og indbruddet er anmeldt til forsikringsselskabet, er tiden inde til at finde de svage steder i din bolig. Gennemgå huset med tyvens øjne og sæt låse, døre og vinduer i, som sikrer dig mod nye indbrud.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *