Hvor er ’Skibet’?
Debat Når vi har vores børnebørn på besøg, skal vi ofte en tur over til ’Skibet’, som er afsatsen, der er bygget over åen bag ved rensningsanlægget i Måløv.

Her kigger vi på vandet og ’’sejler’’ vidt omkring – med madpakke og saft. Det er (var) noget særligt at kunne gå ud på Skibet og være så tæt på vandet, at vi kan kigge ned i vandet og holde øje med strømmen, hvor der hele tiden er noget, der bevæger sig.

Sidste sommer så vi, at vandstæren ofte fløj ind under broen. Måske boede den der?
Broen har altid været til stor fornøjelse på alle årstider. Stor var skuffelsen i dag, da vi fandt ud af, at Skibet ikke var der mere.

Hvorfor er det fjernet? Det har været til fornøjelse og belæring for mange børn.

Svar fra Forsyning Ballerup:
Svar: Undervisningsplatformen er i sin tid er blevet opført uden de fornødne tilladelser, og vi har fjernet den efter påbud fra Ballerup Kommune.
Sammen med Ballerup Kommune har vi undersøgt mulighederne, for at platformen kunne blive liggende i åen med den oprindelige konstruktion. Det var ikke muligt, da platformens pæle bremsede vandet og forårsagede for høj vandstand ved kraftige regn hændelser.
Vi er i dialog med Ballerup Kommune om at finde en løsning, der både tilgodeser vandets strømning og børnenes vandleg ved åen.

Iben Fusager Kailow
Miljø og arbejdsmiljøkoordi-
nator hos Forsyning Ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *