Grebet ud af den blå luft
Debat Et gammelt retorisk kneb er at tillægge sine modstandere nogle hensigter - sande eller usande, det er lígegyldigt - og så hidse sig op , om disse påståede hensigter.

Og her er Martin Jonassen på hjemmebane. MJ påstår politikerne er uærlige, at vi ikke vil give borgerne indflydelse, og at det hele, under et betragtet, sejler derudaf. Man kan næsten se for sig, hvordan politikerne sidder i nogle små rum og bestemmer alt. En flot konservativ konspirationsteori, der ikke har hold i virkeligheden. Som Peter Als så udmærket gør rede for, er der tilfælde hvor det giver mening at sende det ene eller andet i høring, for at få en transparent beslutningsproces. Og andre tilfælde hvor det ikke giver mening, at inddrage borgere, hvis der alligevel ikke er reel indflydelse.

I Ballerup Bladet sidste uge blev Fridrætten bevaret, både pgr økonomi og høringssvar. Og der er mange andre eksempler på høringer – det kan alle se på Kommunens hjemmeside.

Sandheden om MJ, s frustrationer er snarere at indflydelsen i de politiske udvalg, begrænses af den noget pauvre vælgertilslutning til C, samt MJs til tider meget aggressive debatform.

1 kommentar om “Grebet ud af den blå luft”

  1. Martin Edens siger:

    Bjarne,

    et simpelt opslag på KMDs valgside for det seneste valg viser at Martin Jonassen har større greb om vælgerne end du har (432 vs. 262). Så skal vi ikke lade den del af debatten ligge og fokusere på det emne som MJ rent faktisk bringer op ? Nemlig distancen fra brugerne til beslutningstagerne.
    Jeg har siddet i diverse institutionsbestyrelser og skolebestyrelser nu igennem 6 år og jeg kan nikke genkendende til visse dele af MJ’s kritik. Eksemplificeret ved høringssvar, så er svarfristen på de ikke så interessante spørgsmål meget lang og på dem som kan blive prekære for forvaltningen, meget korte. Man kunne fristes til at tro at det er en bevidst tligang for efterfølgende at kunne sige at brugerne er blevet hørt.

    /Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *