Fridrætten lukker alligevel ikke
Fridrætten-1.jpg
Fridrætten i Ballerup Idrætsby så længe ud til at være fortid. Men nu har politikerne vendt på en tallerken og reddet idrætstilbuddet for 130 børn og unge i Skovlunde. Foto: arkivfoto
reddet Fristedet for 130 børn og unge i Ballerup Idrætsby, Fridrætten, bliver alligevel ikke lukket.

Det har ellers set sort ud for idræts- og fritidstilbuddet Fridrætten i et stykke tid. Fridrætten, der ligger i Ballerup Idrætsby har i mange år været en af Skovlundes klubtilbud, men da økonomien har det trangt i Ballerup for tiden, var politikernes plan at lukke Fridrætten og flytte de 130 børn over til Skovlundes andre fritidstilbud.

Men nu er Fridrætten alligevel reddet. Kultur- og Fritidsudvalget vendte tommelen op for Fridrætten, der fremover kommer til at være et klubtilbud på lige fod med de øvrige to i Skovlunde.

»Det er et godt tilbud til de 130 børn og unge, der måske ikke har andre tilbud. Vi vil ikke risikere at tabe dem på gulvet, så i stedet for at lægge Fridrætten ned, så bibeholder vi den,« siger Bjarne Rasmussen (A), næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomi går op

Efter lukkeplanerne blev offentlige for nogle uger siden har en del forældre været på barrikaderne for at markere deres utilfredshed med planerne om at skrotte Fridrætten.

Meldingen var, at tilbuddet netop var unikt og gav noget til en gruppe børn og unge, som ellers ikke havde noget sted at tage hen. Men økonomien var ikke til både at drive Fridrætten og et nyt permanent fritidstilbud i Rugvænget. Men nu ser økonomien alligevel ud til at gå op.

»Vi undersøgte tingene og fandt ud af, at besparelsen slet ikke var så stor alligevel. Det kunne godt hænge sammen økonomisk, at vi har både Fridrætten og det nye tilbud i Vængerne. Så begge dele kommer til at blive en del af Ballerups klubber,« siger Bjarne Rasmussen, der regner med, at Fridrætten i det store hele vil komme til at se ud som hidtil.

»Det kan godt være, at ledelsen vil ændre på nogle ting. Nu skal de jo lige vænne sig til, at de overlever alligevel, men i det store hele vil Fridrætten fortsætte som den plejer,« siger Bjarne Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *