Falske indsamlere spiller døvstumme
politi Flere steder i politikredsen har falske indsamlere været på spil. De udgiver sig for at være døvstumme, som samler ind via underskrifter. Men det er rent fup for at lokke personlige oplysninger ud af folk, advarer politiet.

Tricktyve og bedragere finder hele tiden nye måder at narre hjælpsomme borgere på. Senest var de på spil i Måløv her i weekenden. Politiassistent Tom Hansen fra Ballerup Lokalpoliti fortæller:

»I de seneste dage har en gruppe østeuropæere udgivet sig for at være indsamlere til fordel for døvstumme. De medbragte en mappe med en professionelt udseende seddel om, at de samlede ind til fordel for døvstumme børn. Man kunne således skrive under og angive beløb for donation til formålet,« fortæller politiassistent Tom Hansen fra Ballerup Lokalpoliti.

De falske indsamlere gav også udtryk for – ved tegn og fagter – at de selv var døvstumme.

»Det afholdt dem dog ikke fra at betjene og samtale i mobiltelefoner,« tilføjer politiassistenten, der opfordrer til forsigtighed, hvis man møder indsamlere, der vil have en masse personoplysninger.

Giv ikke personlige oplysninger

»Hele øvelsen omkring donationen og underskriften er egentlig kun for at virke lidt mere overbevisende i deres forehavende,« siger han.

Oplysningerne kan nemlig misbruges af de falske indsamlere efterfølgende.

»Så igen må det indskærpes, at personoplysninger, bopæl, konti med videre ikke skal oplyses i flæng og til hvem som helst,« siger Tom Hansen.

Fremgangsmåden er observeret flere forskellige steder i politikredsen. Så politiet advarer folk om at være påpasselige og holde øje – både med sig selv og andre medborgere.

»Der er tilsyneladende ingen grænser for fantasi og påhitsomhed, når det gælder om at spille på menneskers hjælpsomhed og ønske om at hjælpe,« siger Tom Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *