Endnu en BSF-spiller klar til landsholdet
sofie_svava_.jpg
Sofie Svava har sin daglige træning i BSF og er nu udtaget til U-17 landsholdet. Hun glæder sig over at komme til at spille for landsholdet, men tager ellers al virakken roligt. Foto: DBU.
Fodbold På trods af sin unge alder har 15-årige Sofie Svava fra BSF spillet sig i startopstillingen på U17-landsholdet.

U17-landsholdet skal i marts kæmpe om EM-billetten. Med på holdet er den 15-årige Sofie Svava fra BSF’s U17 hold, som på trods af sin unge alder har en vigtig rolle på holdet. Dermed kommer hun til at følge en del andre unge BSF-spillere, som også gør sig på landsholdet.

»Jeg kigger på fodboldspillet frem for alder, og nogle gange skal en spiller rykkes op og matches med nogle ældre spillere. Sofie er helt fremme på det fodboldmæssige, og hun er mentalt stærk. Hun er en fantastisk pige, som også fungerer godt uden for banen, og hun er meget selvstændig,« fortæller Danny Jung, U17-landstræner og uddyber:

»Hun har en god tilgang til træning og kampe og indretter sit liv efter fodbolden. Hun elsker fodbold, og det i sig selv er en kæmpe kvalitet,« lyder det fra Danny Jung.

For Sofie Svava er det ikke noget nyt at være ”den unge” på holdet. Det har hun været vant til igennem hele fodboldkarrieren på grund af det store talent, hun besidder. Derfor har hun altid spillet på hold med ældre spillere, hvilket især kommer til udtryk nu, hvor hun har skiftet tilværelsen på B93’s U17 DM-hold ud med 3F Ligaen i Ballerup-Skovlunde.

»Jeg kan godt mærke, at de er en del ældre i 3F Ligaen, og det giver nogle udfordringer – både mentalt og socialt, fordi vi er forskellige steder i livet. Jeg kan mærke, at det går meget hurtigere på banen, så jeg skal tænke hurtigt,« fortæller 15-årige Sofie Svava.

Udlever drømmen

Hun nikker genkendende til, som landstræneren fortæller, at hun indretter hele sit liv efter fodbolden, men selvom hverdagen er nøje tilrettelagt for Sofie Svava, så sætter hun stor pris på at udleve sin drøm.

»Fodbold er hele mit liv. Jeg går på en idrætsskole på Østerbro, hvor vi spiller fodbold om morgenen. Efter skole tager jeg til Ballerup og træner, og derefter henter mine forældre mig, så jeg kan komme hjem og sove. Sådan er de fleste dage for mig, men jeg synes, det er fedt, for jeg laver det, jeg elsker og udlever min drøm,« lyder det fra Sofie Svava, som bor med familien i Lyngby.

Det målrettede, unge talent føler intet pres for at levere.

»Jeg spiller som i alle andre kampe, når jeg spiller på landsholdet. Det er selvfølgelig større at spille på landsholdet, men når jeg er på banen, føles det som alle andre kampe. Jeg tror, det hjælper at tænke på den måde, og jeg spiller bare så godt, jeg kan,« siger Sofie Svava.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *