Den grønne bølge
Debat De fleste som kommer fra København eller Måløv, og skal igennem lysreguleringerne i Ballerup, har nok bemærket at det ikke præcis er en ”grøn bølge” man kører på.

Hvis det er en bølge, så er den rød. Jeg har derfor i snart 5 års tid prøvet at få Vejdirektoratet til at forbedre synkroniseringen af lyskrydsene på Ballerup Byvej, og især krydsene ved Vestbuen/Jonstrupvej og Hold-An Vej/Skovvej.

Efter at have ventet på svar i cirka to år på min første henvendelse, har jeg under disse fem år fået svar nogle gange. Man siger, at man prøver at forbedre synkroniseringen, nogen gang siger man, at det ikke er teknisk muligt, eller så er det måske tekniske fejl.

En lille forbedring kan mærkes på vej ind mod København, da man i det mindste ikke kører ind i rødt ved Hold-An Vej, efter at have fået grønt ved Vestbuen. Cirka halvdelen af gangene skal man bare skal bare speede ordentligt op for at nå det, inden det bliver rødt.

Værre er det den modsatte vej, på vej fra København mod Måløv. Der skal man, i mindst 90% af tilfældene bremse for rødt, efter man har fået grønt ved Hold-An Vej. Det er en strækning på ca. 300 m, og hvorfor man ikke kan lykkes synkronisere disse to trafiklys til en grøn bølge, på en så stærkt trafikeret vej, er nærmest uforståeligt. Man kan tænke lidt over hvor meget tid alle bilister som kører i den retning har spildt og hvor meget unødvendig irritation der er opstået.

For at ikke tale om det ekstra spild af benzin og unødvendigt CO2-udslip det er medført under alle disse år.

Så nu tænker jeg at overgive ansvaret til kommunen med at kommunikere med Vejdirektoratet i dette spørgsmål, og håbe på at I sammen kan finde en løsning.

Jeg foreslår at I sammen tager en studietur til Smørum Parkvej, hvor lyskrydsene ikke kun er synkroniserede, men også intelligente, så man ikke behøver stå og vente midt i natten på nogen bilist som aldrig kommer. Fantastisk!

Vi venter med spænding på at de samme forhold kommer til Ballerup Byvej!

1 kommentar om “Den grønne bølge”

 1. Melita Nyholm siger:

  Krydset ved Toms fabrikker har lysregulering som virker som følger:
  10 sekunder med grønt.
  90 sekunder med rødt for kørende begge veje.
  Er det dog ikke fantastisk godt udtænkt?
  Kommer man fra Herlev eller fra Stenløse, så er der sørget for god tid til at undre sig.
  At folk kører over for rødt har min fulde sympati for der er så godt som ingen færdsel fra sidevejene.
  Rigtig god jul når I engang når hjem.
  Melita Nyholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *