Dansepiger pepper idrætstimerne op
talent_10_12.jpg
De seks piger nåede også et smut forbi Lundebjergskolen inden påskeferien. Foto: Flemming Schiller
Velgørenhed En gruppe 10. klasse-piger tilbyder gratis danseundervisning til skoleklasser.

På 10. klassecentret ’Talent:10’ i Ballerup har eleverne i denne måned arbejdet med emnet ’Smil Ballerup’, som blandt andet handler om velgørenhed, nærmere bestemt om at gøre gode gerninger for sit lokalområde.

En gruppe piger har i den forbindelse skabt ’happy motion’ – et tilbud om gratis danseundervisning til kommunens 3.-5. klasser. De seks piger tilbyder at komme ud på skolerne i en idrætstime og stå for undervisningen, så elever kan lære showdance af nogle rigtig dygtige dansere.

»Vi har alle sammen interesse for dans, og nogle af os har danset i mange år, så det var bare oplagt at tage udgangspunkt i netop dans,« fortæller én af de seks piger, Cecilie Patsche og fortsætter:

»Og så tænkte vi, at det ville være fedt for alle dem, der måske ikke lige er til fodbold og rundbold og hvad man ellers normalt laver i idrætstimerne. Så kunne de måske få en lidt sjovere idrætstime og lære lidt dans.«

Første besøg

De seks piger lagde et opslag på facebook og så væltede det ind med interesserede, så pigerne kommer bestemt ikke til at kede sig i hele marts.

»Det var egentlig meningen at det kun skulle køre frem til påskeferie, men vi har fået så mange henvendelser, at vi regner med at fortsætte efter påske også,« fortæller Cecilie Patsche.

Første hold elever, der fik besøg af dansepigerne, var 4. klasserne på Egebjergskolen. 35 håbefulde unge drenge og piger tog godt imod de store 10. klasse-piger, som var meget spændte på, hvordan det mon ville gå.

»Det gik vildt godt, og de var rigtig gode og søde. Vi var lidt spændte på, hvordan da ville tage imod det, og om det var for svært eller for meget. Men de var rigtig godt med, så det var bare så fedt,« fortæller Cecilie Patsche, der sammen med de fem andre dansepiger; Louise Drewes, Mille Vilhelmsen, Nikoline Espersen, Melissa Jacobsen og Nicoline Rosell, ser frem til at komme ud på endnu flere skoler og sprede danseglæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *