Basket-ildsjæl nomineret til idrætspris
Lene-martens.jpg
Lene Martens fra Jonstrup Basketball Klub er vant til priser. Her får hun overrakt en af lederpriserne ved Ballerup Kommunes prisfest for et par måneder siden. Foto: Arkivfoto
Pris Lene Martens fra Jonstrup Basketball klub er nomineret til DGI Storkøbenhavns pris, Årets Ildsjæl. Prisen skal sætte fokus på de frivilliges arbejde.

Instruktør, projektleder, initiativtager, head coach og bestyrelsesmedlem er blot nogle af de titler som Lene Martens har i Jonstrup Basketball Klub.

En af Jonstrup Basketball klubs fem værdier er ”Social”, og denne værdi lever Lene Martens i meget høj grad op til.

Først og fremmest er Lene initiativtager samt projektleder for Jonstrup Baskets Handicap-basket-projekt, som henvender sig til børn i alderen 6-14 år med særlige vanskeligheder (f.eks. Downs syndrom). En målgruppe der savner relevante idrætstilbud, der tilbyder børnene at dyrke sport under samme forhold, som alle andre børn. Det har Lene nu været med til at skabe muligheden for.

Ved siden af Lenes Handicap-basket-projekt er hun head coach for klubbens Nano-basket-hold, som henvender sig til børn under 6 år og dermed giver Ballerup kommunens yngste borgere mulighed for at spille basketball.

Fitness-basket

Lene er derudover initiativtager til og instruktør for et Fitness-basket-projekt, som er en fusion mellem traditionel cirkel-træning og basketball-træning. Et projekt der henvender sig til alle borgere, som ønsker socialt samvær med udgangspunkt i konditions- og styrketræning kombineret med basketball-træning.

Alt i alt har Lene stået bag et væld af tiltag, der inkludere rigtig mange forskellige gruppe både hvad angår alder og forudsætninger.

Udover alle disse roller og initiativer har Lene i flere år været involveret som ansvarlig for klubbens sociale aktiviteter.

»Det skal nævnes, at Lene altid har ”JA-hatten” på, altid ser muligheder fremfor problemer og altid udstråler en energi og et humør, som smitter af på resten af klubben,« fortæller Jonstrup Basketball klubs formand, Hans Henrik Ebsen, og forsætter:

»Lene spiller en central rolle i Jonstrup Basketball Klubs ledelse, drift og udvikling og dermed i Ballerup Kommunes foreningsliv, til gavn for Jonstrup Basketball Klubs medlemmer og forældre i særdeleshed og for Ballerups borgere i almindelighed. Jonstrup Basketball Klub giver derfor vores varmeste anbefaling og fulde opbakning til Lene som kandidat til Årets Foreningsildsjæl 2015«.

Fortjente skulderklap

Afsløringen af hvem af de i alt tre nominerede, som løber med titlen som Årets Ildsjæl finder sted på DGI Storkøbenhavns Generalforsamling onsdag d. 30. marts fra kl. 18.00, som foregår i den smukke kantine i kælderen på Københavns Rådhus.

Årets Ildsjæl er en del af DGI’s frivillighedskampagne ’Fedt at du er frivillig’, som sætter fokus på den store indsats de mange frivillige i foreningerne yder. DGI vil med kampagnen hjælpe foreningerne anerkende de frivilliges indsats på en festlig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *