Banegårdspladsen er på tegnebrættet
banegårdspladsen-skitse-copy.jpg
I konkurrenceoplægget er der lagt op til at gøre busterminalen meget mindre og vende den 90 grader, så der opstår en ny plads. Foto: grafik
trafik Projektkonkurrencen for Banegårdspladsen i Ballerup er skudt i gang. Fire teams dyster om opgaven med at skabe den bedst mulige løsning.

Arkitekterne har spidset blyanterne og kastet sig over opgaven med at få tegnet nogle skitser over, hvordan fremtidens banegårdsplads i Ballerup kan tage sig ud.

22. februar fik de fire udvalgte totalrådgiverteams udleveret opgaven og de har nu frem til 4. maj til at komme op med deres bedste bud på en ny banegårdsplads.

Opgaven er rimelig klar: Den nuværende banegårdsplads skal deles i to, så busterminalen bliver væsentlig mindre og der dermed bliver dannet en ny plads i området mod biblioteket. På denne plads kommer der til at være et fire etager højt hus med detailhandel eller café i stueplan og et nyt almennyttigt seniorbofællesskab i tre etager ovenpå.

Et trafikknudepunkt

»Hovedemnet for konkurrencen er en omlægning af den nuværende banegårdsplads til en kompakt busterminal og en ny byplads. Der efterspørges et konkret forslag til den fysiske udformning af Banegårdspladsen, der inviterer til ophold og bidrager til øget byliv,« lyder det i konkurrenceopgaven som de fire teams: C.F. Møller Danmark A/S, COBE ApS, Gottlieb Paludan Architects A/S samt SLA A/S har kastet sig over.

»Den store udfordring bliver at få trafikken til at fungere,« siger Annegitte Hjort, der er byplanarkitekt i Ballerup Kommune og har arbejdet med projektet.

»Banegårdspladsen er jo et trafikknudepunkt, og at få komprimeret busterminalen og samtidig sikre fremkommeligheden for både busser, biler og alle andre, der færdes på pladsen, bliver selvfølgelig en udfordring, og vi glæder os meget til at se de fire bud på, hvordan det kan løses,« tilføjer hun.

Færdig i 2018

I tillæg til konkurrencen er de fire teams også blevet bedt om at komme med et skitseforslag til området nord for Banegårdspladsen – altså den store parkeringsplads bag Lidl, hvor kommunen ønsker at få bygget flere boliger. Her skal de fire teams komme med bud på hvordan området i fremtiden kan indrettes med både, boliger, erhverv, friarealer samt parkering.

Vinderprojektet bliver afsløret 17. juni og i august kan projekteringen begynde. Selve udførelsen begynder til sommer næste år og forventes færdig i sommeren 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *