Ballerups unge raptalenter udvalgt til KarriereKanonen
Hovedløs-copy.jpg
Hiphop-kollektivet Hovedløs fra Ballerup har fået endnu et skulderklap. Først modtog de Ballerup Kommunes Talentpris og nu er de udvalgt til KarriereKanonen på P3. Foto: PR-foto
Talent Musik. Det lokale hiphop-kollektiv Hovedløs er blandt de 11 danske musiknavne, der netop er blevet udvalgt til DRs KarriereKanonen i 2016.

Det er ikke kun i deres egen lille andedam, at de fire unge mænd i hiphop-kollektivet Hovedløs gør sig særdeles godt bemærket. Resten af landet har nemlig også fået øjnene op for de talentfulde rappere Vnaru, Messias, Ivand og ÄNDRÄ fra Ballerup.

De er sammen med 10 andre danske musiknavne netop blevet udvalgt til DRs KarriereKanonen 2016, som betyder at de nu står overfor et fantastisk talentudviklingsforløb, hvor de i første omgang skal arbejde med deres liveoptræden, så den kan komme til at sidde lige i skabet, når de som en del af KarriereKanonen skal optræde på SPOT Festivalen i Århus i slutningen af april.

Udvælgelsen kommer kun få uger efter at Hovedløs fik overrakt Ballerup Kommunes ’Talentpris’, så det må siges at være et godt år for de unge rappere.

Et kæmpe boost

Vi har spurgt Angelo Dobbs, der går under navnet Vnaru i Hovedløs, hvordan han og de andre i gruppen har det med at være udvalgt til KarriereKanonen?

»Det er kæmpe stort! At få anerkendelse af DR og P3 betyder virkelig meget. Det er også noget, som vi har kæmpet for i lang tid, så endelig at kunne se lyset fra den anden side, giver et kæmpe boost – både på selvtilliden og inspirationen,« fortæller en meget glad Angelo Dobbs.

De fire gutter har store forventninger til forløbet, der forhåbentlig kan give dem et ekstra skub i retning af at gøre musikken til en levevej.

Hvad tænker I det kan betyde for jer som gruppe?

»I fremtiden betyder det forhåbentlig at flere og flere mennesker vil opdage og anerkende os. Vi har altid lavet musik, og udfoldet os kreativt for vores fans, så dette kan være en platform til at komme ud til flere – og vise vores nuværende fans at der sker noget,« siger Angelo Dobbs.

Det er en drøm

Hvis Hovedløs klarer det godt ved SPOT Festivalen, kan de blive blandt de otte udvalgte, der går videre i KarriereKanonen til finalen på Smukfest i Skanderborg til sommer.

Her vil tre vindere blive kåret og få et skræddersyet talentforløb hos Bandakademiet, masser af radiotid på P3 og deres helt egen koncert på Smukfest året efter.

Men altså – første udfordring for de fire lokale rappere er SPOT Festivalen, og de har syv uger til at finpudse rim og rytmer til koncerten.

Er I klar til SPOT Festivalen?

»Vi er så klar, som man kan være. SPOT har altid været et mål for os – eller måske nærmere en drøm. Så at kunne sige, at vi skal spille der, er kæmpe stort. Vi er yderst taknemmelige for, at vi er blevet valgt og får de muligheder vi nu gør. Vi kan kun takke vores fans for at give os lysten til at blive ved med at arbejde,« siger Angelo Dobbs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *