Virksomheder hjælper flygtninge i gang
Flygtninge I Ballerup arbejdes der hårdt på at få kommunens tildelte flygtninge i uddannelse eller job hurtigst muligt. Her er de lokale virksomheder vigtige medspillere - og der er brug for flere.

Når man som flygtning kommer til Ballerup og skal bo og blive en del af lokalsamfundet er uddannelsesstart eller en fod indenfor på det danske arbejdsmarked vigtig – og måske også altafgørende for, at man falder til og føler sig hjemme i kommunen.

For Ballerup Kommune er ønsket om at de nyankomne flygtninge kommer i job eller uddannelse lige så stort og derfor betragter jobcentret i Ballerup også som udgangspunkt alle flygtninge som job- eller uddannelsesparate og sætter initiativer i gang med det samme.

»Uddannelse og job er vigtigt, hvis man som flygtning skal føle sig som en del af det danske samfund. Jeg har selv haft mulighed for at tale med flere af flygtningene, og de vil rigtigt gerne i arbejde og være til nytte og gavn. Derfor er jeg også meget glad for at se, at flere af dem allerede nu er i gang med uddannelse eller virksomhedsrettede aktiviteter – eller snart får mulighed for at komme det,« siger borgmester Jesper Würtzen.

Af de 21 voksne flygtninge, som er modtaget siden efteråret 2015, er to allerede gået i gang med uddannelse på DTU og fem er i virksomhedspraktik på en lokal virksomhed. I denne uge begynder yderligere 10 flygtninge i virksomhedsforløb, og kommunen forventer også, at en aftale om 10 jobafklaringspladser på en anden virksomhed formelt falder på plads i ugens løb.

Hverdagssprog og dansk virksomhedskultur

For flygtninge i Ballerup Kommune er der typisk tale om et forløb, hvor de er på sprogskole noget af ugen og på en virksomhed resten af ugen. På den måde får de brugt det de lærer på sprogskolen i praksis og får hurtigt lært ’’hverdagssproget’’ og får et indblik dansk virksomhedskultur.

På rådhuset er man glade for det gode samarbejde med de lokale virksomheder:
»Flere af vores virksomheder tager et stort socialt ansvar i forhold til flygtninge, og det gør mig glad at se, at de stiller sig til rådighed, så vi sammen får skabt de bedste forudsætninger for vores flygtninge. Det er helt essentielt, siger Jesper Würtzen.

Men der er brug for flere virksomheder, da der i løbet af 2016 vil komme flere flygtninge til Ballerup. Derfor inviterer kommunen også til virksomhedsmøde fredag den 26. februar klokken 14 på Ballerup Rådhus

»På mødet kan virksomhederne komme og høre meget mere om mulighederne og potentialerne i at tage en eller flere flygtninge ind i virksomheden. Invitationerne er på vej ud, og på mødet vil man uforpligtende kunne tilmelde sig en slags jobbank, så vi ved, hvilke virksomheder, vi kan lave et samarbejde med,« siger Jesper Würtzen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *