Vagtskifte hos Hjemmeværnet
chefskifte_3.jpg
Uniformer, civilister og masser af mad, da Hjemmeværnskompagni Ballerup skiftede chefer og holdt reception. Foto: Flemming Schiller
chefskifte Hjemmeværnskompagni Ballerup har skiftet deres to øverste chefer ud. Det blev markeret ved en reception.

Der var flag og uniformer i stor stil, da Hjemmeværnskompagni Ballerup lørdag den 30. januar skiftede chefer. Derfor var kompagniets lokaler på Skovmarksskolen i Ballerup fyldt med hjemmeværnsfolk og andre interesserede, da der blev afholdt reception i anledning af store skiftedag.

Kompagnichef Ib Spangsgaard og næstkommanderende Jan Sohn trak sig og overlod roret til Michael Sune Henriksen som ny kompagnichef og Jon Hejlemann Olsen som ny næstkommanderende.

Galleri: Billeder fra receptionen

Årsagen til det store vagtskifte var ikke, at de to nu forhenværende høvdinge var blevet trætte af jobbet eller ikke har gjort det godt nok. Årsagen var, at der simpelthen skal nye folk til efter ti år med den samme ledelse.

Samtidig skal Jan Sohn nu til Afghanistan som økonomisk rådgiver og har derfor ikke mulighed for at ’passe butikken’.

For Ib Spangsgaard handlede det simpelthen op at ’stoppe på toppen’ og gøre plads til at nye og friske kræfter med nye ideer kommer til og dermed vedligeholde gruppen.

Parade og tale

Dagen begyndte med parade og indtog af kompagniets fane og derefter var der taler, blandt andet fra afgående chef Ib Spangsgaard.

Han takkede alle der har ydet en stor indsats i de mange år og understregede, at chefskiftet var et både velovervejet og planlagt valg. God ledelse handler også om at stoppe i tide, som han sagde.

Han fortalte om den udvikling som hjemmeværnet har gennemgået i de ti år, han har været ved roret, reformer og ændret trusselsbillede.

Han påpegede også, at Hjemmeværnet især lever af folkelig opbakning og den er Ib Spangsgaard overbevist om, at der er. Både når Hjemmeværnet løser opgaver i forbindelse med storme og beredskab, terrorhandlinger og andre katastrofer. Men også på det lokale plan er den folkelige opbakning vigtig. Derfor har Ib Spangsgaard sammen med resten af staben gjort meget for at bakke op om og hjælpe ved lokale arrangementer som musikfester, idrætsarrangementer og mange andre aktiviteter og han forsikrede, at det vil Hjemmeværnet fortsat gøre.

Kan sove trygt

Talen sluttede med en tak til Ballerup Kommune og ikke mindst borgmesteren, der også var med ved dagens arrangement, og en forsikring om, at både borgmesteren og alle andre kan sove trygt om natten. Den nye kompagnichef Henriksen og hans folk står stadig vagt ved havelågen og vil være en aktiv og kompetent del af både beredskab og hjælp i de kommende år.

Efter talerne var der klapsalver og venlige ord, inden de fremmødte kunne gå ombord i lidt mad og drikke og snakke, hygge og sørge for, at det store vagtskifte i Hjemmeværnskompagni Ballerup blev både festligt og højtideligt som det hører sig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *