V ser positivt på tilskud til pasning af egne børn
Debat I Venstre vil vi gerne give borgerne og familierne valgfrihed og fleksibilitet – og det gælder også når vi taler om børnepasning. Derfor vil vi f.eks. bevare dagplejen og har fået gennemført, at der etableres en skovbørnehave i kommunen. Af samme årsag vil vi også gerne se positivt på at genindføre tilskuddet til pasning af egne børn.

I sidste uge skrev Carrie Rasmussen fra Skovlunde, at hun er ked af, at kommunen ikke tilbyder at give tilskud til de forældre, som vælger at passe deres egne børn frem for at sende dem i daginstitution eller dagpleje. I Venstre har vi stor forståelse for dette ønske om, at familierne i højere grad får friheden til og mulighederne for at tilrettelægge deres egen tilværelse, som det passer dem.

Derfor vil vi gerne undersøge mulighederne – herunder de økonomiske rammer – for at genindføre tilskuddet til pasning af eget barn. Om vi så kan finde økonomien – og et flertal – til at føre det ud i praksis, må tiden så vise, men som udgangspunkt er vi positive over for tanken.

Som svar på Carrie Rasmussens læserbrev udtaler udvalgsformand Peter Als fra Socialdemokraterne sig i øvrigt nærmest som om, at det er det udskældte omprioriteringsbidrags skyld, at vi ikke længere har dette tilbud i kommunen – og, at vi ikke kan genindføre det.

Jeg er bestemt heller ikke tilhænger af omprioriteringsbidraget, men det begynder ærlig talt at blive temmelig pinligt, når Socialdemokraterne gang på gang giver det skylden for alskens ulykker – også dem, som er sket for mange år siden (længe før der var noget, der hed ”omprioriteringsbidrag”). Det bliver ikke mindre pinligt af, at de store sparerunder, hvorunder tilskudet blev afskaffet, faktisk skyldes mange års socialdemokratisk vanrøgt af kommunens økonomi.

Ja, omprioriteringsbidraget er et indgreb i det kommunale selvstyre, og det giver os nogle økonomiske udfordringer – men kære Socialdemokrater, mener I virkelig, at der slet ikke er noget som helst, som vi kan gøre mere effektivt her i kommunen? At der slet ikke er muligheder for forbedringer i den kommunale drift?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *