Triton satser på træneruddannelse
Svømning Som satsningsidrætsgren i Ballerup Kommunes elitekommunesamarbejde med Team Danmark ligger der en forventning til Svømmeklubben Triton om kompetenceudvikling og uddannelse blandt konkurrencetrænerne på højeste niveau.

Det har for klubben betydet, at de trænere, som ikke har haft en diplomtræneruddannelse med sig, har skullet gennemføre en sådan for at kunne træne og udvikle de bedste svømmere. Og skulle trænerne også begå sig på den internationale svømmearena, har det været nødvendigt at bygge yderligere uddannelse på.

Den mulighed får nu klubbens Elitechef Morten Marstrand, som er blevet optaget på den internationale træneruddannelse ITA via Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Men det er ikke kun blandt konkurrencetrænerne, at Triton satser på uddannelse. Det sker også for trænerne i klubbens svømmeskole, motions- og TRI-afdeling, hvor alle trænere får tilbudt svømningens grunduddannelse via Dansk Svømmeunion.

»Ved vores seneste medlemsundersøgelse i vores svømmeskole fik vi bekræftet, hvor vigtigt det er for vores medlemmer, at vores trænere er uddannede og kompetente til at kunne undervise.

Især for forældrekredsen blandt de yngste medlemmer har det en meget stor betydning for succesraten og oplevelsen af den undervisning, som deres børn modtager via klubben,« siger Susanne B. Fischer, formanden for Triton.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *