Svar om superarenaen
Debat Næstformanden, Mark Hansen Østermann (MHØ) for Venstres Ungdom i Ballerup havde i sidste uge et læserbrev her i Ballerup Bladet hvor han spørger om Ballerup kommune er en by i udvikling eller afvikling.

Han brugte Ballerup Super Arena (BSA) som et ”måske pejlemærke” i den forbindelse. BSA blev sammenlignet med Boxen i Herning og MHØ frygter, at superarenaen bliver glemt og klemt, når Royal Arena i Ørestaden bliver færdigbygget.

Først og fremmes er jeg slet ikke i tvivl om, at Ballerup hele tiden er en by i udvikling, hvor alle partier gør hvad vi kan, også selv om den nuværende Venstreregering gør hvad den kan for at, ikke kun vores kommune, men alle kommuner i landet skal afvikle, for at betale for bl.a indkøb af jagerfly og skattelæggelser. Og Kulturministeren gør en ekstra indsats for at kulturen afvikles i Storkøbenhavn, til fordel for provinsen og især Jylland.

MHØ spørger til, hvad Herning har som vi ikke har. Sikkert rigtigt meget og omvendt. En forskel er, at Boxen er dobbelt størrelse af BSA og derfor kan afholde events hvor det dobbelte antal tilskuere kan være med. Endvidere har Herning et erhvervsliv, der er gået sammen med kommunen om at promovere byen via store events i Boxen. Til gengæld har Herning ikke en kulturel hovedstad liggende i ”baghaven”, med alle de muligheder der findes der og som er en væsentlig konkurrent for oplevelser.

Men hvad er det så egentlig BSA kan? Efter vi opsagde aftalen med Eventforce om driften, er der kommet langt flere lokale aktivitetstimer i arenaen, til stor glæde og tilfredshed for det lokale foreningsliv. Men et betyder ikke, at der så slet ikke laves events i arenaen. Faste udlejninger til åbne events de seneste år er, 6-dages løb, Crossfit Games, Le Mans (på cykler) Østdanske mesterskaber i atletik, 100 km DM i parløb (cykler) og dansens dag. Endvidere fortsætter vi med at byde på VM i banecykling, som vi har haft tidligere, sammen med VM i taekwondo og VM i badminton og det er selvfølgelig aktuelt at byde på en pulje ved EM/VM i håndbold. Og nu hvor vi ikke er afhængige af Eventforce, vil der komme yderligere gang i større events.

Og så vil jeg slutte med de samme ord som MHØ gjorde i sit indlæg: Jeg ved godt hvad jeg vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *