Svar om affaldsafhentning
Debat I Ballerup Bladet i sidste uge spørger Tove Harrington til, hvorfor der ikke afhentes affald på grund af vintervejret, selv om der er ryddet ved huset.

En del borgere i Ballerup Kommune – og mange andre kommuner – har rigtig nok desværre ikke fået afhentet affald i forbindelse med den sne, der faldt omkring den 14. januar og halvanden uge frem.

Mange steder har der været et islag under sneen, som gjorde vejene og fortovene meget glatte. Især islaget udgør en risiko for, at de tunge skraldebiler skrider ud på de glatte veje samtidig med, at bilerne ikke kan holde parkeret.

Sne og is giver også store udfordringer, når affaldsbeholderne eller kærren til affaldssækkene trækkes på glatte veje eller gennem snedriver med risiko for faldskader.

Det er derfor vigtigt, at adgangsvejen fra affaldsbeholderen og ud til skraldebilen gruses eller saltes samt ryddes for sne. Disse adgangsveje er skraldefolkenes arbejdsplads, og hvis den enkelte skraldemand oplever arbejdspladsen som en sikkerhedsrisiko, er det hans vurdering, der afgør, om der afhentes affald på den enkelte vej eller adresse.

Derfor kan du som borger godt opleve, at f.eks. post bliver omdelt, eller hjemmeplejen kommer på besøg, men affaldet ikke afhentes. Selvom der er sne- og isbekæmpet ved din adresse, kan udfordringer på tilkørselsvejene være årsag til den manglende afhentning af affaldet på din adresse.

Kommunen har et tæt samarbejde med renovatøren, og alle ser naturligvis helst, at renovationen kan afhentes. Desværre er det ikke altid muligt.

Bliver dit affald ikke afhentet på den ordinære tømmedag, kan du sætte en sæk ved siden af din beholder eller dit stativ, som tages med på næste ordinære tømmedag. Det er vigtigt, at sækken lukkes godt til – du må gerne bruge en plastsæk, som nemmere kan bindes omkring lukningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *