Smart selvsiddende håndklæde gav sejr
CPH-West-vindere-2-copy.jpg
imone Thoft Olsen, Katrine Cassøe, Cillie Olsen og Julie Kristiansen vandt regionsmesterskabet med deres smarte håndklæde med velcro. Foto: privatfoto
vindere Fire piger fra EUD Business på CPH West i Ballerup vandt regionsmesterskabet i entreprenørskab nu er de videre til landsmesterskabet.

Der er heftig aktivitet i innovationsrummet på EUD Business uddannelsen på CPH West i Ballerup. Cillie Olsen, Simone Thoft Olsen, Julie Kristiansen og Katrine Cassøe er i fuld gang med at forberede sig til en stor national entreprenørskabsmesse i Odense, hvor over 140 elev-teams dyster om, hvem der har udviklet det smarteste nye produkt og tilhørende forretningsplan.

Kvalifikationen kom i hus, da pigerne i sidste uge vandt regionsmesterskabet på Københavns Rådhus med deres smarte håndklæde, som med en velcro-lukning kan hjælpe én med at holde hænderne frie, uden det falder af, når man har slynget det om sig efter et bad.

»Det var bare mega-fedt. Vi fattede faktisk ikke, at vi havde vundet. Vi havde gået efter en topfem-placering, og da de havde udråbt placeringerne fra fem til to, troede vi, at løbet var kørt, så da vi hørte vores virksomhedsnavn blive kåret som vinder, skreg vi bare helt vildt,« fortæller de fire piger, da de skal beskrive sejren på rådhuset.

Produktet løser et hverdagsproblem

Det var oprindeligt Katrine Cassøe, der kom på ideen med et selvsiddende håndklæde:
»Jeg stod en dag og blev irriteret over, at mit håndklæde hele tiden faldt ned, når jeg skulle tørre mit hår med føntørreren, så jeg tænkte, at der da måtte være en måde at gøre det nemmere på,« siger Katrine, som nævnte det for resten af gruppen, der straks så potentialet i ideen.

CPH-West-håndklæde-piger-(1)-copy

»Det er et meget simpelt produkt, der løser et helt almindeligt hverdagsproblem, som mange kender til. Derfor er målgruppen for produktet rigtig stor, og det er nok en af grundene til, at vi har haft så stor succes med det,« siger pigerne, der allerede har fået henvendelser fra flere, som er interesseret i at købe deres produkt.

Indtil videre vil de dog gerne have tid til at finpudse den prototype, som de har fået produceret på Solrød Produktionsskole. De er alle enige om, at de vil arbejde videre med virksomheden, når de er færdige med deres uddannelsen til sommer, men indtil videre er næste udfordring den store Young Enterprise messe i Odense, som løber af stablen den 11. februar. Her kan pigerne kvalificere sig til en international messe i Riga til april, og selvom konkurrencen er hård, så er de optimister.

»Hvis vi ikke selv tror på, at vi kan vinde, så vinder vi jo ikke, så selvfølgelig tror vi på sejren,« slår de fire piger fast.

CPH-West-håndklæde-piger-(4)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *