Slutningen på en gastronomisk æra
maren25-lysnet.jpg
Maren og Tonny Hansen har lagt utallige timer og ligeså store mængder af knofedt i Restaurant ’Hos Maren’ i Grantoftecentret. Nu er det hele solgt pr. 1. marts. Men inden længe kan man møde i hvert fald Tonny i en ny pub længere nede ad centergangen. Foto: Flemming Schiller
afslutning Restaurant Maren i Grantoftecentret lukker den 1. marts. Nu bliver den gode danske mad erstattet med kinesisk. Men Tonny og Maren har ikke tænkt sig forsvinde helt fra Grantoften.

Siden 2012 har beboerne i Grantoften, men også mange andre besøgt Restaurant ’Hos Maren’ og den tilhørende pub. Stederne er blevet lidt af en lokal institution, hvor man kan få et godt måltid dansk mad til fornuftige priser og en kølig stift i pubben.

Men nu er det slut. Den 1. marts lukker restauranten og pubben og bliver derefter omdannet til en kinesisk restaurant, formentlig af den velkendte buffet-slags, som man kan finde i enhver by af en vis størrelse i Danmark.

Ejerne af Hos Maren har igennem et stykke tid planlagt at sælge restauranten og da beslutningen var truffet og restauranten blev sat til salg, gik der kun tre uger. Så havde kineserne købt lokalerne inklusiv pubbens lokaler, da der ellers ikke var plads nok til det kinesiske koncept.

maren1

Drosle lidt ned

Det er en lidt vemodig, men også lettet Tonny Hansen, som vi besøger en stille torsdag formiddag for at få en snak om den nu snart overståede æra for restauranten.

»Det er jo en planlagt beslutning, så det er godt at det gik så hurtigt. Jeg fylder 60 år i morgen (fredag, red.) og det er på tide at tage den lidt mere med ro. Det har været sjovt, hårdt og spændende og vi har naturligvis fået et forhold til rigtig mange af de mennesker, der er kommet her gennem årene. Det har været hyggelige år, men vi har også besluttet, at vi nu har brug for lidt mere tid til familien. Vi har arbejdet rigtig meget og nu vil vi gerne drosle lidt ned,« siger Tonny Hansen, der har måttet afskedige de ansatte på restauranten.

Pub og mere mad

Men trods den lidt triste stemning, så er der alligevel noget at se frem til. For de to driftige madmagere har ikke tænkt sig at slippe området helt.

»Maren vil nu åbne en Diner Transportable, som skal have base i nogle lejede lokaler og jeg vil indrette en ny centerpub, hvor mange af vores stamkunder nok vil kigge forbi. Den skal hedder Kringlen Grantofte Centerpub og skal have lokaler, i den nu lukkede bagerbutik ved Netto. Så jeg vil stadig være en del af livet her,« siger Tonny Hansen, som glæder sig til at se de nye kunder i den nye pub fra midten af marts.

maren7

Både Tonny og Maren Hansen glæder sig til deres ’nye’ liv, hvor de nok vil komme til at arbejde en del, men altså langt mindre end hidtil.

»Det er en branche, hvor ens indsats er påkrævet hele tiden. Kunderne kan jo lide Marens mad, så vi er nødt til at lave den hver dag. Ofte har vi arbejdet op imod 16 timer i døgnet. Nu vil vi gerne ned på en mere normal arbejdstid. Men vi vil stadig have gang i noget,« siger Tonny Hansen, der holder afskedsreception i restauranten for alle kunder og venner på fredag og derefter forlader de populære lokaler og afslutter et kapitel i Ballerup.

Men kun for at tage hul på et nyt lidt længere nede af centergangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *