Skovlunde Centret på udsalg
skovlunde_bycenter_18.jpg
Det er småt med både butikker og kunder i Skovlunde Centret, men de tilbageværende forretningsdrivende tror stadig på, at det nok skal blive godt igen. Og nu er centrets udbudspris blevet justeret ned med 50 millioner kroner for at sætte skub i salget. Foto: Flemming Schiller
ventetid I over et år har Skovlunde Centret været til salg, men endnu har ingen bidt på krogen. Nu har mægleren sat prisen ned med 50 millioner kroner.

I 13 måneder har Skovlunde Centret været til salg, og der er stadig ikke fundet en køber. Butikker er lukket, bygningerne forfalder og det indtryk man i dag får, når man går en tur i centret, er ærlig talt lidt nedslående. Det ligner noget, der har lagt sig til at dø.

Men bedst som man troede, det så helt sort ud, er der nu blevet tændt lys for enden af tunellen. Med et trylleslag er prisen på centret blevet dumpet – ikke bare lidt men et ordentligt hug. Noget der måske kan puste liv i salget.

50 millioner

Da centret i januar sidste år kom på markedet hos erhvervsmæglerne RED Property Advisers var det til en udbudspris på 158 millioner kroner. Senere blev det sat op til 168,5 millioner, og mange har ment, at det nok var lige vel optimistisk at tro, at nogen ville betale så mange penge for Skovlunde Centret.

Den holdning viste sig også at holde stik, da der her 13 måneder senere stadig er ’til salg’ skilt på centret. Og hos erhvervsmægleren har man da også erkendt, at der måtte gøres noget for at sparke gang i det salg, som alle går og venter på. Derfor besluttede de i januar i år at sætte prisen ned til 118,5 millioner kroner.

»Der er flere årsager til, at vi har sat prisen ned. Dels afspejler prisen de lejeindtægtsniveauer der nu er i centret – og så har vi lyttet de investorer, der har vist interesse for centret,« fortæller Kjeld Pedersen, der er partner i RED Property Advisers.

Han tilføjer samtidig, at der er nogle større investorer, som har vist interesse for centret og han håber og tror på et snarligt ejerskifte, men at han selvfølgelig ikke kan sige noget konkret om hvornår.

lizette

Tror på fremtiden

I Skovlunde Centerforening holder de forretningsdrivende humøret højt og håber på, at der snart kommer en køber.

»Vi bliver dagligt spurgt om, hvad der sker med centret, hvornår der åbner nye, spændende forretninger og om vi tror på en god og positiv fremtid for Skovlunde Centret?« fortæller formand Lizette C. Byrdal – og svarer selv på spørgsmålet:

»Ja, det gør vi da bestemt! Vi ser oven i købet en særdeles spændende og dynamisk fremtid for Skovlunde og bycentret, og vi er mange forretninger der glæder os til det nye, som vi hele tiden kan mærke komme tættere og tættere på.«

Mange besøg

Lizette C. Byrdal fortælle også, at det ikke er noget særsyn at se delegationer af ’’jakkesæt’’, der går rundt og kigger og tager billeder.

»Vi kan genkende dem med det samme – de mulige investorer,« griner hun og tilføjer at den byudviklingsplan der er udarbejdet for Skovlunde Bymidte også er et vigtigt kort i kabalen, som interesserer de mulige købere, der ofte kommer ind i butikkerne og snakker med de forretningsdrivende i centret for at høre deres syn på hele projektet.

Men i de seneste måneder har interessen været lidt aftagende, fortæller Lizette C. Byrdal.

»Vi er ikke blinde for det stigende antal tomme butikslokaler og kan også godt høre, når vores kunder giver udtryk for deres bekymring for centrets fremtid. Den forstår og deler vi da også langt hen ad vejen,« siger hun og tilføjer:

»Men det er vigtigt for os at understrege, at vores optimisme og kampgejst kan række langt, så længe vores kunder fortsætter med at støtte os – også når skyerne hænger lidt tungt. Vi forsøger at have en positiv stemning, selvom vi går meget i tomgang lige nu.«

Hjælp fra kommunen

På borgmesterkontoret deler Jesper Würtzen (A) såvel frustrationen over at salget trækker ud som troen på, at det nok skal lykkes. Og borgmesteren understreger, at kommunen gør alt hvad den kan for at understøtte salgsprocessen.

»Jeg er tit blevet spurgt, hvorfor kommunen ikke gør noget. Men her må jeg altså bare sige, at vi kan ikke gøre ret meget, for det er privat grund, skal man huske på. Men vi kan gøre en masse for at signalere helt tydeligt overfor en kommende investor, at der er politisk opbakning og velvilje til udviklingen af Skovlunde Bymidte,« siger Jesper Würtzen og fortsætter:

»Nu har vi jo fået lavet den her plan for bymidten, og vi går snart i gang med indsnævringen af Ballerup Boulevard, ligesom vi er i god dialog med AAB omkring at få udviklet overgangen fra stationen til centret, dér ved Charlie Burger. Så vi gør alt hvad vi kan i de områder, hvor vi har mulighed for det,« siger Jesper Würtzen.

Borgmesteren fortæller også, at flere investorer har henvendt sig for at høre mere om bymidteplanerne i Skovlunde – og at kommunen naturligvis er behjælpelige med information og vejledning overfor disse potentielle købere.

»Jeg synes da også, ligesom alle andre, at det er ærgerligt at centret ikke er blevet solgt endnu. Men jeg er også optimistisk og håber at det bliver solgt så hurtigt som overhovedet muligt,« tilføjer Jesper Würtzen.

Fotos: Flemming Schiller

skovlunde_bycenter_9 skovlunde_bycenter_12 skovlunde_bycenter_14 skovlunde_bycenter_15 skovlunde_bycenter_16 skovlunde_bycenter_20

4 kommentarer om “Skovlunde Centret på udsalg”

 1. Morten siger:

  Tjaaaa de griske parkeringselskabers klapjagt på de få kunder der endnu sætter deres ben i det faldefærdige center har gjort at jeg benytter andre indkøbssteder. Lidt ærgeligt når nu man bor så tæt på og egentlig gerne vil støtte det lokale erhvervsliv..

 2. Anja siger:

  Morten< Har vel intet med centret at gøre, er vel p-skiven du har glemt at sætte…… Bare et gæt

 3. Michael siger:

  Men kan godt forstå Mortens frustration at man holde ene bil på en parkeringsplads til 100 biler. Og får en parkeringsbøde fordi man har glemt skiven. Så er det ikke fordi man er til gene eller for at holde uvedkommende biler væk. Så er det ren pengemaskine og chikane af de handlende.

  Jeg har aldrig forstået parkeringsbegrænsninger på butikscentre. Man er vel interesseret i at folk bliver så længe som muligt i centeret og handler.

 4. Ina siger:

  Man går jo heller ikke over for rødt, når der ingen trafik er. Hvis der er et skilt med angivelse af parkeringstider, så skal de overholdes, ellers …..
  Og så kan det jo tænkes, at centrene også høster en andel af parkeringsafgifterne???
  Vi bør støtte Skovlunde Centret – vi er mange, der er afhængige af det. Det er ikke alle, der har bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *