Skatteskruen stoppet – for hvem?
Debat Det er vel naturligt at Karsten Kriegel i Ballerup Bladet 9. februar gør opmærksom på et af Det konservative Folkepartis sjældne fingeraftryk på finansloven, nemlig fastfrysningen af grundskylden. Karsten Kriegel fremhæver at det i gennemsnit betyder en besparelse for boligejere på 1.795 kroner. Tillykke med det.

Han glemmer imidlertid at gøre opmærksom på, at det samme ikke sker for beskatningen af boliglejere, de vil på regnskaberne fra boligselskaberne/udlejerne opleve en forhøjelse af ejendomsskatten, og dermed en forhøjelse af huslejerne. Forhøjelsen af ejendomsskatten rammer i øvrigt også andelsboligerne.

Brian Mikkelsen var under finanslovsforhandlingen ærlig nok til at udtale beklagelse af, at det ikke var lykkedes af få alle med, men mente det var godt nok at sikre husejere, indehavere af ejerlejligheder og overraskende sommerhusejere mod en forhøjelse.

Karsten Kriegels indlæg er et forsøg på at pudse sin og de konservatives facade og skjule hvad der gemmer sig bag, at de kun gav til en gruppe af befolkningen.

Beløbenes størrelse er i virkeligheden mindre interessant skriver Karsen Kriegel, det vigtigste er i virkeligheden det principielle, at vi får stoppet skatteskruen på boligområdet. Hvis det er samme model de konservative vil bruge i fremtiden, så kan boligejerne se lyst på fremtiden mens lejerne fortsat må forvente at gå en grum tid i møde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *