Ø: Ballerup skal også boykotte regeringens spareplan
Mette-Hedegaard.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mette Hedegaard (Ø) vil have Ballerup til at gøre oprør mod regeringens sparekrav og dermed følge trop på eksempelvis Københavns Kommune. Foto: arkivfoto
oprør Mette Hedegaard (Ø) vil fremlægge et forslag i kommunalbestyrelsen om, at Ballerup også gør oprør mod regeringens omprioriteringsbidrag og boykotter besparelserne.

En del af de besparelser, som Ballerup Kommune skal gennemføre i de kommende år, skyldes den aftale, som regeringen indgik med Kommunernes Landsforening om det såkaldte omprioriteringsbidrag. Altså én procent af det kommunale budget, som regeringen snupper fra kommunekassen. Netop det sparekrav lægger beslag på 25 millioner kroner af Ballerup kommunes kasse i de kommende år. Det er sparekrav, som en række borgmestre, røde som blå, har knurret over igennem et stykke tid, da det gør et indhug i den service, som kommunerne kan byde deres borgere.

Nu vil Mette Hedegaard (Ø) fremsætte et forslag i kommunalbestyrelsen om, at Ballerup Kommune, i lighed med en række andre kommuner med Københavns Kommune i spidsen, også boykotter bidraget og nægter at spare pengene.

En svinestreg

»Jeg synes, at det er en svinestreg at gå direkte efter velfærden i kommunerne. Nu synes jeg, at finansministeren må finde sine besparelser selv, når han skal finde penge til skattelettelser og den slags. Flere kommuner har allerede boykottet sparekravet, og jeg synes, at Ballerup skal gøre det samme,« siger Mette Hedegaard.

Hun finder den aftale, som KL og regeringen har lavet for rigtig usolidarisk og hun mener, at det er på tide, at nogen sætter foden ned.

Civil ulydighed

»Man kan godt kalde det en form for civil ulydighed. Det er et vink med en vognstang til regeringen om, at finde en anden måde at gøre tingene på end ved at spare på velfærden i kommunerne. Men det er også et signal til KL, for det er da nok det dårligste stykke arbejde, man har set længe. De har forhandlet den aftale rigtig dårligt på plads. Hvad skal man med sådan en forening, der blot har gjort det endnu sværere for deres medlemmer at passe deres jobs,« siger Mette Hedegaard, som ikke ser noget problem i, at nogle kommuner melder fra og at andre kommuner så risikerer at skulle betale mere.

»Det mener jeg ikke bliver tilfældet. Målet er at få kommunerne til at gøre oprør mod det her, som nogen kommuner allerede har gjort og dermed få lavet det om. Nogen skal jo for pokker forsvare borgerne og vi er det sidste led,« siger Mette Hedegaard, som regner med at fremlægge et konkret forslag til det kommende kommunalbestyrelsesmøde i slutningen af februar.

»Jeg kender ikke helt præcist formen endnu, men jeg regner stærkt med, at der kommer en eller anden form for forslag ved mødet,« siger Mette Hedegaard.

Allerede nu har borgmester Jesper Würtzen (A) og formanden for Teknik- og Miljøudvalget Helle Tiedemann (A) offentligt erklæret, at de er helt enige i forslaget og at de også siger nej til det omstridte omprioriteringsbidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *