Ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet – nej tak
debat Vi kan ikke se, hvordan en ændring af ledelsesstrukturen kan skabe en bedre hverdag for vores børn.

Vi har et utrolig velfungerende børnehus, hvor alle – store som små – trives og udvikles.

Medarbejdere og forældre er meget glade for den nuværende ledelsesstruktur, hvor vi er tætte på fagligt og personligt stærke ledere. Ledere vi møder i hverdagen, og drøfter større såvel som mindre sager med – et møde vi ikke vil være foruden!

Ansættelse af en distriktsleder, der skal lede otte afdelinger, vil uundgåeligt medføre, at der opstår en større distance mellem lederen, de øvrige ansatte i børnehuset, samt betyde en forringelse af den gode kontakt og det tætte samarbejde vi forældre har til ledelsen.

Vi sidder samtidig med en frygt for, at en overgang fra forældrebestyrelse til distriktsbestyrelse vil medføre, at forældreinddragelsen og indflydelsen generelt bliver mindre.

I dag har vi en forældrebestyrelse som er tæt på dagligdagen og de enkelte børn. I fællesskab sætter vi rammerne for det pædagogiske grundlag, herunder indgår prioritering af vores økonomi.

Vi frygter dette vil ændre sig, når distriktslederen skal sætte rammer og retninger for alle institutioner, og vores indflydelse bliver reduceret til et husråd uden reel beslutningskompetence.

I forhold til økonomien kan vi ikke se hvordan ledelsesændringen kan holdes udgiftsneutral, når de pædagogiske ledere skal have fuld ledelsestid, samtidig med at distriktslederen skal have løn.

Hvordan skal de børnetimer de pædagogiske ledere har i dag finansieres? Den ekstra udgift der er forbundet med dette, ser vi hellere bruges på en bedre normering.

Således står vi uforstående tilbage – hvorfor ændre en velfungerende struktur, som er præget af professionelt og tydeligt lederskab, hvor vi forældre har en direkte indflydelse på strategi, pædagogisk kvalitet og dagligdagen i vores børnehus.

2 kommentarer om “Ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet – nej tak”

 1. Martin Edens siger:

  Michele,

  prøv at tage kontakt til Jette som er distriktsleder for Østerhøj. Dér har man kørt systemet med distrikter med stor succes i en del år.

  /Martin
  tidligere forældrevalgt distriktsbestyrelsesmedlem, Østerhøj

 2. Maria Bjørklund siger:

  Jeg er ikke sikker på du kan sammenligne Jettes distriksledelse med den nye distriksledelse.
  I den nye struktur bliver der lagt op til distrikt ledelse for eks. hele Måløvhøj distriktet, d.v.s. Tre gange så mange inst. at være leder for. Jette har gjort det rigtig godt………men, jeg tror ikke på nærværende ledelse i den størrelses ordning 😐
  Det er så vigtigt, at kende sine medarbejdere godt, for at kunne lede dem……….

  Maria (pædagog)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *