Nu fastfryses grundskylden
Debat Finansforhandlingerne i efteråret bærer nu frugt, hvis man hører til dem, der mener, at de betaler for meget i boligskatter. Grundskylden er nemlig som en af de første sager i det nye år på dagsordenen i Folketingssalen.

Netop i disse dage vedtager et flertal i Folketinget at fastfryse grundskylden efter krav fra Det Konservative Folkeparti. Beslutningen får også betydning for boligejerne i Ballerup Kommune, som i år i gennemsnit slipper for en ellers planlagt stigning på 1.795 kroner.

Det betyder, at boligejerne i år vil mærke, at de fremover ikke længere ser stigninger i deres grundskyldsregning, hvilket vi er glade for i Det Konservative Folkeparti i Ballerup.

Det er en stærk konservativ sejr, at vi sikrede fastfrysningen af grundskylden. Det har altid været konservativ politik at sikre tryghed for boligejerne, og vi har nu taget et skridt i den rigtige retning. For fremtiden skal børnefamilier og pensionister ikke længere frygte uhørte stigninger i grundskylden.

Det var forventet, at boligejere i 73 ud af landets 98 kommuner ville opleve stigninger i grundskylden, men med finanslovsaftalen blev stigningerne aflyst.

Når borgerne i Ballerup Kommune ikke skal betale en ekstra regning på 1.795 kroner, som ellers planlagt, så betyder det først og fremmest færre bekymringer hos de arbejdsomme familier. De skal ikke længere tænke over, hvordan de skal skære budgettet yderligere bare for at blive boende. Beløbets størrelse er i virkeligheden mindre interessant – det vigtige er det principielle i, at vi har fået stoppet skatteskruen på boligområdet.

Der er allerede sendt opkrævninger på grundskyld ud her i begyndelsen af året med de planlagte stigninger på, men SKAT oplyser, at boligejerne vil blive kompenseret i årets anden opkrævning i juli

5 kommentarer om “Nu fastfryses grundskylden”

 1. Musa Kekec siger:

  Hej Karsten

  Er der virkelig meget at råbe hurra for når prisen skal betales af lejere og andelsbolighavere?
  De får ikke en fastfrysning – tværtimod! Deres grundskyld vil stige og medfinansiere boligejernes fastfrysning.

  Kan du ikke se at der er noget, der rammer skævt?

  Mh
  Musa

 2. Karsten Kriegel siger:

  Jeg kan altså godt glædes på andres vegne.

  Selvom jeg bor i lejebolig og altså ikke selv får gavn af fastfrysningen af grundskylden, så har jeg ingen problemer med at glædes på andres vegne. Jeg ved, at der er mange boligejere, som har haft problemer med den stigende grundskyld. Og det er altså ikke kun rige mennesker, der bor i ejerboliger – der er f. eks. også pensionister, som har haft store udfordringer omkring grundskylden.

  Så kære Musa – tag ja-hatten på og lær at glæd dig på andres vegne.

 3. Musa Kekec siger:

  Hej Karsten

  Jeg bor i hus og tænker at det ikke er fair at jeg skal være glad og tilfreds mens andre beboere bliver utilfredse for at glæde borgere som mig… Jeg har ikke noget imod at betale grundskyld sålænge vores borgere med de laveste indkomster får gavn af det. De 1.795 kr er gode at have men må indrømme at det ville gøre en endnu større forskel hos feks en børnefamilie med lave indkomster eller den ledige borgere, der har andre udfordringer end ledighed…

  Vi er jo politiske uenige men naturligvis helt fair at du er glad…

 4. Hanne siger:

  Jeg glæder mig nu over en fastfrysning af grundskylden trods jeg ikke stemmer C. Det er derfor ikke kun de”arbejdsomme familier” der får glæde af dette, men også en førtidspensionist med en offentligt ansat mand (og dermed lavtlønnet mand).
  For os er 1700 kr meget:-)
  VH
  Hanne

 5. Karsten Kriegel siger:

  Kære Hanne

  Jeg er glad for, at du værdsætter det, selvom du ikke stemmer C. Vi er sikre på, at det gavner mange “almindelige” borgere og ikke kun kommer de rige tilgode, som Musa fremlægger det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *