Et verbalt røvspark til folk i lejebolig
Debat Lolan Ottesen skrev i Ballerup Bladet den 26. januar, at vi skal have opført flere almene boliger i Ballerup, blandt andet fordi vi jo som bekendt har fået en række nye Ballerupborgere, som regeringen har anerkendt som flygtninge.

Det har fået Martin Jonassen (C), Mikael Wandel (V) samt Finn Eriksson i gang med den røde pen. Efter at have læst alle tre indlæg, og især lagt mærke til de to sidstnævntes kommentarer, så sidder jeg tilbage med noget af et verbalt røvspark i min bagdel! Tak for kaffe, siger jeg bare.

Folk i almene boliger er åbenbart, ifølge de to sidstnævnte herrers udlægning, ikke i stand til at forsørge sig selv eller at lægge skattekroner i Ballerups kommunekasse! De beskriver nærmest folk, der bor i almene boliger, som pariaer, der trækker hele kommunen ned i sølet.

Jeg bor selv i almen bolig, er enlig mor, får ikke boligstøtte, har fast arbejde, er politisk aktiv, bidrager til lokalsamfundet, går op i mine børns ve og vel og har en IQ et godt stykke over 100.

Og at tænke sig, at jeg kender mange flere i nøjagtig samme situation rundt om i Ballerups lejeboliger.

Vi taler om velfunderede Ballerupborgere her, som de herrer i den grad taler så nedsættende omkring! Folk, der arbejder på rådhuset, ejendomsmæglere, lærere, erhvervsfolk, professorer, pædagoger, tømrere med mere. Er jeg og de ikke i stand til at forsørge os selv? Trækker vi Ballerup ned? Er vi en form for undermennesker alene af den årsag, at vi bor til leje?

Kunne de herrer måske forestille sig, at vi, der bor alment, ikke er så dårligt økonomisk stillede, som man stereotypt kunne forestille sig? At vi rent faktisk har truffet et aktivt valg omkring at bo til leje frem for at eje? At vi prioriterer andre ting højere, eller at det giver en anden frihed, når man ikke ejer?

Jeg er dybt forarget over så arrogante og nedladende bemærkninger om alle os, der bor til leje, og jeg forstår det slet ikke, når Mikael Wandel selv bor alment.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *