Et skridt i den rigtige retning
debat Bestyrelsen for seniorbofællesskabet Kløvermarken nævner i en kommentar til mit tidligere indlæg om fastfrysning af grundskylden, at stoppet kun gælder for ejerboliger.

Det skal jeg da være den første til at beklage. Det er altid muligt at finde hårene i suppen, hvis man ønsker dette. Som beboer i almen bolig så jeg gerne, at fastfrysningen også gælder for os, men jeg vælger at fokusere på de mange boligejere, der får glæde af den. Det er altså tilladt at glæde sig på andres vegne. Der er tale om et stort skridt i den rigtige retning.

Mange pensionister er taknemlige for, at grundskyldens himmelflugt er stoppet og at de ikke længere økonomisk er truet fra hus og hjem, men har mulighed for at blive boende længere i deres egen bolig.

Blandt andet har jeg gennem Ballerup Bladets debatside modtaget en hilsen fra Hanne, som glæder sig over en fastfrysning af grundskylden:

»Det er ikke kun de arbejdsomme familier, der får glæde af dette, men også en førtidspensionist med en offentligt ansat/lavtlønnet mand. For os er 1.700 kr. meget,« skriver Hanne.

Det er den slags henvendelser, der giver lyst og energi til at beskæftige sig med politik.

Men som nævnt er fastfrysningen af grundskylden kun første skridt. Det Konservative Folkeparti har som vision at afskaffe al boligskat. Dette skal ske ved i stedet at beskatte den fortjeneste, som man opnår ved salg af sin bolig, når man på et tidspunkt træder ud af boligmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *