Er Per Mortensen gået over til blå blok?
debat I indlæg i Ballerup Bladet om flere billige bolig angriber Per Mortensen (A) ”regeringen og dets blå støttepartiers” politik over for flygtninge.

Per Mortensen glemmer at oplyse læserne om, at socialdemokraterne selv har stemt for stramningerne, herunder (ligesom nazisterne gjorde) at kunne beslaglægge flygtninges værdigenstande, samt at forringe deres mulighed for at få familiesammenføring. Kun partierne Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF stemte imod de nye stramninger.

Det kan derfor ikke undre at disse partier gik frem i en meningsmåling foretaget lige efter, hvorimod blot 19,3 procent af vælgerne ville sætte deres kryds ved liste A. Dermed gik partiet syv procent tilbage siden en Megafon-måling foretaget i november. Det er et historisk fald, hvor vi skal helt tilbage til 1998, hvor Nyrup brød sit efterlønsløfte, for at se flere vælgere forlade Socialdemokraterne så hurtigt.

Det er altså det, man kan kalde frit fald. Mere end otte ud af ti af de frafaldne socialdemokrater peger på årsagen skyldes udlændingepolitikken. Socialdemokraternes højresving er sket under overskriften ”Vi vil gøre alt for at begrænse antallet af ikke-vestlige flygtninge og indvandrere” ifølge gruppeformand Henrik Sass Larsen.

Mette Frederiksen har efterfølgende slået fast, at partiet ønsker, at EU’s ydre grænser lukkes, og at flygtninge skal blive i lejre i deres nærområder og søge asyl derfra i stedet for at rejse til Danmark. Regeringsgrundlaget og Socialdemokratiet har dermed stillet sig i spidsen for et europæisk strammerkapløb, som vil få direkte negativ betydning for integrationen her i landet.

Mange socialdemokrater har meldt sig ud af partiet grundet højredrejningen. I en kronik af Carsten Jensen for nyligt omtales socialdemokratiet som allerede dødt? Noget tyder på at de ikke har det godt.

6 kommentarer om “Er Per Mortensen gået over til blå blok?”

 1. Mads Kristian Nobel Kjær siger:

  Per Mortensen
  er ikke gået over til blå blok ,men han går ind for at føre en Politik der hænger sammen modsat Enhedslisten deres politik hænger ikke sammen der er for mange der skal have af den store fælles kasse og for få der skal putte penge i den ,,,og den famøse menings måling du hentyder til fra Megafon er der ingen der regner med, jeg så en fra Voxmeter samme tid Hvor Socialdemokratiet kun gik tilbage med 0,8 % Så Per Mortensen går ind for ET DANMARK I BALLANCE ligesom alle andre Ægte Socialdemokrater

 2. Mette Hedegaard siger:

  Mads Kristian Nobel Kjær
  Tak fordi du lige får givet Enhedslisten en bredside i dit svar til Jørgen Flyr. Det understreger måske mere end det afviser, Jørgen Flyrs kritik om, at Socialdemokraterne har taget en grov højredrejning på flygtningepolitikken. Angreb er nu engang det bedste forsvar. Så tak for lussingen. Jeg vælger dog at vende den anden kind til, og bakker op om det som Jørgen Flyr skriver; nemlig at Socialdmeokratiet har taget en højredrejning – blandt andet på flygtningepolitikken. Det har de netop i en periode, hvor et enormt stort antal mennesker flygter, drukner i gummibåde og bliver forfulgt at ISIS og en syriske regering.
  Det er muligt at du mener at det er en ansvarlig politik at lukke dørene og fratage flygtninge deres sidste ejendele ved ankomsten til Danmark, men det er ikke ansvarligt i mine øjne, og det er ikke det socialdemokrati jeg kender. Men at gå ud og kritisere, at andre har tilsluttet sig denne politik, uden samtidig at nævne (og tage afstand fra) at ens eget parti faktisk er med, det er jo rendyrket hykleri.

 3. Mads Kristian Nobel Kjær siger:

  Ja selvfølgelig afviser jeg Jørgen Flyrs kritik

 4. mads kristian nobel kjær siger:

  Enhedslisten siger jo at vi skal hjælpe alle , men der er en grænse for hvormange lille Danmark kan hjælpe og stadig have er Velfærds Samfund der er i Ballance ….tag bare et kik på Sverige deres velfærds samfund er ved at falde fra hinanden, derfor er det ansvarlig at lukke døren

 5. Jørgen flyr siger:

  Mads Kristian har som sædvanligt ikke sat sig ind i eget partis politik. Kun tre socialdemokrater stemte i folketinget imod de umenneskelige overgreb på flygtningene. Socialdemokratiet har nu tilsluttet sig en politik på linje med DF som bryder med elemtære menneskerettigheder. At forhindre familiesammenføring er et menneskesyn som igen beviser at man sælger ud af traditionelle socialdemokratiske værdier. Det er uanstændighed i frit fald med Mette Frederiksen på slap line. Der er ingen substans i.f.t. partiprogramet som Mads Kristian henviser til. Når Mads Kristian ikke mener at landet har råd til at behandle flygtninge ordentligt, er det en fantasifuld påstand uden faktuelle beregninger. Under den tyske besættelsen samarbejdede socialdemokratiet med nazisterne og kaldte det ansvarlighed. Nu kaldes det også ansvarlighed at smadre velfærdssamfundet. Der henvises til Sverige, men her har man beregnet at flygtningene over tid vil give 600 Mia. Kr. Extra I skatteindtægter.

  Hvis Mads Kristian ikke selv kan se at en meningsmåling straffer socialdemokratiet, at mange medlemmer har meldt sig ud, så er det hans problem at han ikke evner at analysere situationen. Men det løser ikke problemet at lukke øjnene, og benægte forholdene. Jeg kan heller ikke forstille mig, at Per Mortensen som mit indlæg retter henvendelse til, ikke selv er i stand til at svare på min kritik. Men uforståeligt at Mads Kristian udtaler sig på Pers vegne uden at gide sætte dig ind i kritikken ! Det forplumrer blot debatten med mudderkastning mod Enhedslisten i stedet for at svare på de rejste problemer. Det er jo ikke Enhedslisten som skal være politisk sikkerhedsnet for socialdemokratiet leg med Løkke og DF. Den må I selv redde jer ud af. I LIGGER SOM I HAR REDT.

 6. Jørgen Flyr siger:

  Det bliver stadig sværere at kæmpe for anstændighed. Socialdemokraterne håber på at tage markedsandele fra Dansk Folkeparti. Skal det lykkes, skal Socialdemokraterne kunne præstere en endnu mere rå og inhuman indvandrer- og flygtningepolitik end DF. Det øver de sig nu gevaldigt – og skruppelløsts – på i øjeblikket.

  Skal DF opretholde illusionen om, at de er det nye socialdemokratiske parti, så skal de skabe sig en social profil. Det har de indtil videre gjort blot ved at fortælle, at de er sociale. Her er der nemlig ingen, der forlanger beviser eller spørger, om det nu passer. Det er løgnen, der bliver til sandhed.

  Det virker igen tilbage på Socialdemokraterne. Her er det heller ikke mere moderne at være sociale, kun at tale om det ved særligt “festlige” lejligheder. Man taler om fællesskabet men tænker kun i mig selv, mig selv og mig selv. Det har man lært af Corydon og fået som arvegods fra liberalisterne. Og så bliver det for alvor noget rod..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *