Endnu en god dag for Huset Venture
handicappris_2016_29-1.jpg
De store smil var fremme hos Huset Ventures medarbejdere, da de samledes med borgmester Jesper Würtzen, checken og diplomet der viser, at Huset Venture fik årets handicappris. Foto: Flemming Schiller
pris Den socio-økonomiske virksomhed Huset Venture fik årets kommunale handicappris. En stor dag for det rummelige arbejdsmarked, siger husets leder.

Fredag formiddag var der et større rykind end sædvanligt i den socio-økonomiske virksomhed Huset Venture på Telegrafvej i Ballerup. Det var nemlig en særlig dag, hvor borgmester, politikere, og en masse andre gæster kiggede indenfor.

I de nye 1000 kvadratmeter store lokaler var der dækket op til fest med kage, frugt og drikkevarer og mange forventningsfulde og glade ansigter ventede spændet på, at klokken skulle blive 10. Her blev det nemlig afsløret, hvad de fleste nok havde gættet – at Huset Venture fik årets handicappris 2015.

Første gang til et firma

Ordet gik først til borgmester Jesper Würtzen, som efter en lille omvej afslørede, at virksomheden fik prisen. Han overrakte egentlig prisen på vegne af Handicaprådet, der havde indstillet Venture til prisen for deres store arbejde for at bringe både fysisk og psykisk handicappede tilbage til arbejdsmarkedet via en ansættelse i Venture.

Galleri: Billeder fra overrækkelsen

Der var i alt kommet 11 indstillinger til prisen og de fire handlede om Huset Venture og derfor var der ingen tvivl om, hvem der skulle have prisen. Det er første gang, at handicapprisen går til en virksomhed, men der var udbredt enighed om, at det var ganske rimeligt, at den gjorde.

»Venture er et beundringsværdigt projekt, hvor der er sket en meget stor udvikling i de seneste år. Her tænker man som en virksomhed, man forventer noget af medarbejderne her, men har samtidig overskud til at have det godt og skabe gode rammer for folk. Det er det, man forstår ved et rummeligt arbejdsmarked,« sagde borgmesteren, der sluttede med at overrække en check på 5000 kroner, blomster og hædersbevisning og ikke mindst et firefoldigt hurra for dagens prismodtager.

Stor anerkendelse

Ordet gik til husets leder, Lone Gregaard, som takkede og tog prisen som en anerkendelse af hver enkelt medarbejder i huset. Hvad enten det er folk med fysiske handicaps, psykiske diagnoser, alle med forskellige udfordringer og begrænsninger, så har de alle en vigtig plads i Huset Venture, påpegede hun og pointerede desuden, at der er store ressourcer i sådan et hus.

Hun takkede også Ballerup Kommune for et godt og effektivt samarbejde, der har givet plads til mange flere mennesker i den rummelige, men også effektive arbejdsplads.

»Sådan en pris betyder meget for os. Dels handler det om synlighed. Der er rigtig mange, som gerne vil have ting lavet hos os. Den historie om bæredygtighed og rummelighed vil de gerne forbindes med. Men det handler også om, at vi ad denne vej viser, at der er plads til folk med handicaps og nedsat arbejdsevne på arbejdsmarkedet. At vi faktisk har skabt en regulær arbejdsplads, hvor hver enkelt har en specifik og vigtig funktion. Endelig betyder det også, at vi kan gøre lidt mere for at nedbryde de tabuer, der stadig findes omkring handicappede. At vise, at man kan bruges til noget, ligemeget om man har et handicap, synligt eller ikke synligt,« siger Lone Gregaard, afdelingsleder i Huse Venture i Ballerup.

En god dag

Efter den officielle seance var der rundvisning i de nye lokaler, hvor der nu arbejder 30 medarbejdere der allerede har efterspurgt behov for endnu mere plads.

Der blev hyggesnakket og grinet, massagestolene var i fuld gang og stemningen bar tydeligt præg af, at det var en god dag, som satte sig nogle positive spor og kan bruges til huset Ventures videre arbejde for at skabe et rummeligt arbejdsmarked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *