En bjergkæde i gågaden
Kend-din-kunst-Ballerup_Byskulptur-copy.jpg
Ballerup Byskulptur i Centrumgaden, udført af Niels Guttormsen i 1984. Foto: Arkivfoto
kend din kunst Midt i Centrumgadens flade, flisebelagte fortov skyder Niels Guttormsens dragende gaderumsfigur ”Ballerup Byskulptur” op som en høj og langstrakt bjergkæde foran Ballerup Bibliotek - og indbyder børn til at bestige toppen.

Kunstværket er lavet på stedet uden tegninger og af gågadens egne materialer, brosten, chaussesten og granit. Guttormsens brug af traditionel belægningsmateriale får skulpturen til at blende ind i bymiljøet næsten som et krybdyr, der camouflerer sig ved at gå i ét med sine omgivelser.

Figuren kan da også minde om en krokodille eller et andet øglelignende dyr.

Trappen op til skulpturens top og rutsjebanen udført i glatte, rektangulære granitflader viser, at her må man klatre, hoppe, kravle og kure. Med sine klatre- og legemuligheder har skulpturen en konkret funktion, som tilsvarende gælder for andre af Guttormsens værker i kommune.

Kend-din-Kunst-logo

Kend din Kunst er lavet i samarbejde med Ballerup Kommune. Se hele serien her: Kend din kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *