Dødfestlig musical fra Ungdomsskolen
ny-2.jpg
Ballerup Ungdomsskoles musicalhold har været i gang siden august. Nu glæder de sig til at vise publikum, hvad de har knoklet med. Foto: Jannie Rask De Vitt
musical 50 lokale unge er med i årets store musical ’Dødningebruden’ , der trods sit dystre navn er en humoristisk forestilling med masser af spræl i.

I prøvesalen på Ballerup Ungdomsskole øves der scener, dans, sang og musik så varmen slår mod ruderne og energien er mærkbar. 50 unge er med i årets store musicalforestilling, enten som band eller som skuespillere, sangere og dansere.

I slutningen af februar står de for første gang på scenen i Baltoppen LIVE foran omkring 600 skoleelever til de to lukkede skoleforestillinger. Herefter følger en uge med forestillinger der er åbne for alle, der har lyst til at se, hvor langt man kan drive det med talent, gåpåmod, energi, arbejdsomhed og de rigtige rammer.

Omkring de unge er nemlig et helt hold af professionelle scenekunstnere, der sørger for, at Ungdomsskolens musical igen i år når langt over det forventelige niveau for ”ungdomsteater”.

Forestillingens instruktør, Anette Bang Troelsen, glæder sig til at vise Dødningebruden frem for de hen ved 2000 publikummer der er plads til, i løbet af den lille uge forestillingen spiller;

»De unge er helt fantastiske at arbejde med. De lægger kræfter og energi i det her, og bidrager med engagement, talent og indlevelse og arbejdsomhed ud over det sædvanlige. Selvom jeg efterhånden har været med til det her nogle gange, bliver jeg hver gang så glad af og stolt over, at vi kan lykkes med at præsentere et så professionelt resultat, hvor vi hverken går på kompromis med proces eller produkt.«

De festlige døde

Årets forestilling er en ”dødfestlig musical”. For på trods af den dystert klingende titel; Dødningebruden, er musicalen fyldt med humor og de døde er langt fra så uhyggelige eller dødtriste som man måske kunne forestille sig.

Faktisk er de døde nogle funky typer, der forstår at holde en god fest! Og hvad kunne være en bedre anledning til at feste, end at fejre at Sally, deres helt egen dødningebrud, endelig er blevet gift?

Eneste problem er dog, at hendes ægtemand slet ikke er død. Faktisk er han endda forlovet og skal giftes med en ganske levende brud, der ikke kan forstå hvor han er blevet af? Og så går jagten – og et sandt trekantsdrama med døden som ekstra hindring, tager sin begyndelse.

Noget helt særligt

Lige nu koncentrerer deltagerne, der alle er lokale unge mellem 13 og 25 år, sig om at få replikker, sang og dans til at virke legende lette og helt naturlige.

Når de når til første marts, skal ingen kunne se, at det har kostet uendeligt mange timers træning og en hel del sved og tårer at komme dertil.

De unge har arbejdet på musicalen siden auditions i august 2015. Omkring ti timer er der hver uge blevet lagt i prøvesalen. Og her op imod premieren er timetallet støt stigende. I den sidste uge før premiere flytter hele holdet stort set ind på Baltoppen LIVE, så der kan arbejdes med Dødningebruden i alle vågne timer.

Heldigvis er der også plads til virkelig mange gode grin undervejs – og kram og nye venskaber. Det er en helt særlig oplevelse for de unge at være med til at skabe en så stor forestilling:

»Jeg er så glad for at være en del af musicalen i år, og synes det er virkelig dejligt. Det er skønt at arbejde sammen med de øvrige medvirkende hen imod en færdig forestilling, og vi har nogle fantastiske undervisere og et dejligt hold, med et supergodt sammenhold. Jeg glæder mig sådan til vi kommer på den rigtige scene i Baltoppen og ser, hvordan det hele hænger sammen,« fortæller én af de unge, 18-årige Gro Krøyer Budek.

Hun har været med i Ungdomsskolens musical flere gange før, og har i år en af de større roller. Ligesom mange af de øvrige deltagere, vender hun tilbage år efter år, fordi ungdomsskolens musical og hele ”kulturen” omkring den er noget helt særligt.

»De professionelle rammer gør, at både nye og mere garvede deltagere udvikler sig og oplever hvor meget der kræves for at opnå et professionelt resultat. Processen er lang og udfordrende men også skøn og virkelig givende – og resultatet taler for sig selv,« forklarer instruktør Anette Bang Troelsen.

 

Handlingen kort fortalt

Rubens bryllupsdag går ikke helt efter planen. I stedet for at blive gift med den skønne Leonora, som han netop er faldet godt og grundigt for, indgår han ved en fejltagelse ægteskab med en helt anden kvinde. Ikke nok med at hun ikke er hans hjertes udkårne. Hun er tilmed død.

I Underverdenen hos de døde hersker der liv og glade dage. Men Ruben har en mission. Han må og skal genforenes med sin elskede i tide til det rigtige bryllup. Hans nye dødningebrud har dog ikke i sinde at give op så let, nu hvor hun endelig har fået det bryllup, hun i sin tid blev snydt for.

I de levendes verden går livet videre, og mens Leonora leder efter Ruben, lægger hendes forældre planer om et nyt giftermål med den sleske Lord Kettering. Spørgsmålet er, om kærligheden kan overvinde alt; også døden?

I et livligt miks af funky danseoptrin, lækre popnumre i nye udgaver og skuespil der kan vække de døde til live, byder Ballerup Ungdomsskoles erfarne musicalhold op til festligt bryllup.

Tag med på en rejse ind i en verden, hvor det hele er vendt lidt på hovedet, og hvor de døde er mere i live end de levende.

Spilletider:

Lukkede skoleforestillinger mandag d. 29/2 kl. 9:30 + 12:30

Tirsdag d. 1/3 kl. 19:30 (premiere)

Onsdag d. 2/3 kl. 19:30

Torsdag d. 3/3 kl. 19:30

Fredag d. 4/3 kl. 19:30

Lørdag d. 5/3 kl. 14:30 + 19:30

Billetter købes på www.bask.dk

Fotos: Jannie Rask De Vitt

Dødningebruden-(7)-copy

Dødningebruden-(4)-copy Dødningebruden-(5)-copy Dødningebruden-(6)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *