Behold Klub Fridrætten
Debat Ballerup kommune skriver på sin hjemmeside, at det skal være attraktivt, udfordrende og berigende for børn og unge at leve i kommunen.

Det vil jeg tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved.
Inden man beslutter at lukke Fridrætten vil jeg gerne komme med nogle argumenter for at beholde Klub Fridrætten som et tilbud til kommunens børn:

Placeringen er optimal for de børn der efterfølgende skal træne fodbold, da Klub Fridrætten er beliggende lige ved BSF’s baner.

I modsætningen til andre klubber, så består kunderne af børn fra flere forskellige skoler, og børnene kan således lære andre børn at kende.

Da børnene ikke nødvendigvis går sammen med klassekammerater/børn fra samme skole, så kan børn, der ikke trives med deres klassekammerater få dækket deres sociale behov, uden at skulle blive fastholdt i samme rolle hele dagen.

Udendørs aktiviteter er omdrejningspunktet for meget af klubbens arbejde, og dermed styrkes børnenes motorik, samarbejdsevne og mulighed for at indgå i helt andre sammenhænge.

Der er ikke dyrehold, så det er et allergivenligt sted.

Et af argumenterne som forvaltningen har anført for at lukke Klub Fridrætten er, at der således kan skabes en større sammenhæng mellem skole og fritid. Er der nogen der har overvejet, at der faktisk er børn på kommunens skoler, der hellere vil gå alene hjem fremfor at være sammen med børn fra den samme skole hele dagen?

Der fremføres ligeledes argumenter omkring besparelsen ved dette. Men igen vil jeg sætte spørgsmålstegn ved, hvor stor den reelle besparelse vil blive.

Antager vi at nogle af børnene søger andre klubber, så skal der flyttes personale med. Der bliver således ikke sparet på personale. Klubbens lokaler skal ikke sælges, og der er således heller ikke sparet på huslejen.

Men hvad er det så der foregår kunne man fristes til at spørge? Skyldes det, at der er en anden klub, der skal have tilført midler, og at det er Klub Fridrætten der lader til at være det letteste offer?

3 kommentarer om “Behold Klub Fridrætten”

 1. Tobias Nielsen siger:

  “der kan således skabes en større sammenhæng mellem skole og fritid.”

  Det lyder MEGET søgt. Det lugter langt væk af en helt anden dagsorden og at beslutningen er taget for længe siden. Trist at rive tæppet væk under så mange børn.

  Jeg er RET sikker på, at der er mange børn, der ikke vil tage imod et andet tilbud, men det er nok også det Ballerup Kommune ønsker.

 2. Andreas Hegart Petersen siger:

  Jeg kan stadig ikke få øje på argumentet for at lukke Fridrætten. Umiddelbart lader lukningen til i sidste ende at blive en merudgift for borgerne i Ballerup Kommune.

  I dag er Fridrættens lokaler ejet af kommunen. Den planlagte løsning vil betyde at kommunen får omkostninger til leje af lokaler.
  Medarbejderne er planlagt til at blive omfordelt i kommunen, dvs. der er heller ikke en besparelse her.
  Lukningen vil højst sandsynligvis betyde at flere børn vil melde sig ud af klub-ordningen, hvilket vil give mindre indtægter.
  Alt i alt vil lukningen tilføre omkostninger og mindske indtægterne. Det er dårlig forretning og man kunne undres over hvad den reelle begrundelse er.

  Til trods for at lukningen ikke er vedtaget endnu, har kommunen ikke tilbudt Fridrætten til de kommende klubbørn. Beslutningen er altså effektiveret inden den er taget.

  Som forældre i Ballerup Kommune er jeg endnu engang skuffet over den manglende sammenhæng mellem ord og handling. Årets Idrætsby lukker det eneste klubtilbud som ligger i hjertet af fodboldklubber, svømmesklub og atletikklub.
  Som betalende borger i Ballerup Kommune er jeg endnu engang skuffet over politikernes og embedsmændenes manglende forståelse for god forretning.

 3. Karsten Kriegel siger:

  På Kultur- og Fritidsudvalgets møde igår blev det besluttet, at der skal udarbejdes et nyt forslag, som betyder, at Fridrætten kan fortsætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *