Ballerup skal være UNICEF by 2017
indsamling Hele kommunalbestyrelsen med undtagelse af DF stemte for, at Ballerup Kommune bruger en halv million kroner på at være UNICEF by 2017.

Hvert år vælger velgørenhedsorganisationen UNICEF en dansk kommune, som de indgår samarbejde med omkring indsamling af penge. Kommunen bærer i det år titlen ’UNICEF by’ og i 2017 har man spurgt Ballerup.

På kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge var der bred enighed om, at det vil man gerne. Alle med undtagelse af DF, der var stærkt utilfredse med, at der i samme åndedrag blev afsat en halv million kroner til formålet.

»Jeg mener, at vi bør lægge kræfter og ressourcer der hvor vi i øjeblikket er voldsomt udfordret – nemlig omkring migration, indvandring og flygtningeproblematikken. Vi skal i år modtage over dobbelt så mange flygtninge og migranter i Ballerup Kommune som vi modtog sidste år. Det får naturligvis store økonomiske omkostninger. Og jeg mener derfor ikke at vi på nuværende tidspunkt også skal bruge økonomi og ressourcer på at blive UNICEF by – i en tid hvor vi i forvejen er hårdt økonomisk presset i kommunen og årligt skal spare mange millioner kroner,« sagde Lone Madsen fra DF.

Nogle har det værre

Kåre Harder Olesen fra Venstre var ikke enig med Lone Madsen:

»Man kan argumentere, at nu står vi og skal spare og vi skal spare næste år og så videre, så har vi nu råd til det? Og der er vores synspunkt; ja det har vi, fordi selvom vi er pressede, så er der altså nogle steder rundt om i verden, hvor de er meget mere pressede end vi er, og så synes vi også, at vi bør kunne afse noget. Det tror jeg også mange af os allerede gør i vores privatøkonomi – selvom man ikke lige har råd til den store ferie, så kan man godt give til landsindsamlingen til Red Barnet eller andet,« sagde han og blev bakket op af Martin Jonassen fra Konservative:

»Selvom skoen trykker her i Ballerup, så skal vi selvfølgelig ikke lukke øjnene for resten af verden,« sagde han.

Det handler om børnene

I tilsagnet fra kommunen om at være UNICEF by 2017 har man samtidig besluttet at temaet for året skal være ’uddannelse til alle’. Kommunen vælger selv, hvilke aktiviteter der skal laves i årets løb. Det kan for eksempel være loppemarkeder, auktioner, virsomhedssponsorater og konkurrencer mellem for eksempel børnehuse, skoler eller foreninger, hvor der både samles penge ind og indgår forskellige læringsaktiviteter, så kommunens børn ikke blot samler penge ind, men også bliver klogere på børns liv og vilkår ude i verden.

»Vores børn får noget værdifuld viden, som de ellers ikke ville få,« sagde Martin Jonassen (C) og fortsatte:

»Vi giver vores børn ude i skolerne muligheden for at lære om noget der er rigtig, rigtig vigtigt – noget der er større end dem selv. For er der noget børn kan relatere til, er det at andre børn er i en svær situation… Jo mere oplyste de kan blive omkring verden, jo bedre ambassadører kan de også blive for Danmark.«

Og således vedtog politikerne, at Ballerup kan kalde sig UNICEF by 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *