Både godt og dårligt nyt fra politiet
politi Nye tal fra politiet viser, at det generelt ser godt ud med antallet af forbrydelser i Ballerup. Men der er også lidt malurt i bægeret.

Der snakkes meget om der virkelig er mere kriminalitet og utryghed i området. Den seneste opgørelse fra Københavns Vestegns Politi viser med al tydelighed, at der generelt er grund til optimisme, når det kommer til antallet af visse forbrydelser i Ballerup.

Som det er fremgået af Ballerup Bladet tidligere, så er antallet af indbrud faldet markant i de seneste år.

Men også når det kommer til andre forbrydelser i private hjem, er der fremgang at spore. Antallet af tricktyverier i private hjem er faldet markant indenfor det seneste år.

I 2014 var der 25 tricktyverier i private hjem i Ballerup og i 2015 var der ’kun’ 15. Det er et fald på 40 procent på et år og et fald på 17 procent i forhold til perioden 2011 til 2013.

Men der er desværre også lidt dårligt nyt. For tricktyverierne er tilsyneladende flyttet ud på gaden i stedet. Antallet af tricktyverier på gadeplan er nemlig steget fra 23 tilfælde i 2014 til 32 i 2015, altså en stigning på 39 procent. Det tyder altså på, at det er på gadeplan at der stadig er et stort oplysnings- og forebyggelsesarbejde at gøre, så udviklingen også kan vendes på det område.

I øvrigt er antallet af voldsanmeldelser fuldstændig uændret siden 2014. I stort set alle andre kommuner er antallet faldet lidt.

Under alle omstændigheder opfordres alle til at være ekstra på vagt, når de er ude på gader og stræder. Man skal være opmærksom på mistænkelige personer og adfærd og ikke lade sig distrahere af personer, man ikke kender og som foretager sig ting i ens nærhed, der virker mærkelige og ’unormale’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *