Vi har stadig en integrationspolitik
Debat Marianne Halkjær (F) påstod i Ballerup Bladet den 17. januar, at Ballerup er uden integrationspolitik.

Svaret er. at naturligvis har vi stadig en integrationspolitik her i Ballerup Kommune, og naturligvis arbejder vi stadig med integration. Det har vi gjort i mange år, og det ændres der ikke på. Det der ændres på er måden vi vælger at bruge økonomien på og måde vi italesætter tingene på.

Viden og diskussionerne skal ud af rådhuset, ud af mødelokalerne og ud i hele vores kommune og foregå der hvor mennesker mødes, hvor de bor, lever, går i skole og så videre.

Vi vil mere end vi måske tidligere har gjort, opfordre skolerne, institutionerne, boligområderne, foreningerne med flere, til at tænke ALLE vores borgere ind i deres aktiviteter med mere, og dermed kan de eventuelt søge et bidrag til nye tiltag.

Vores dygtige administration, som det ikke virker som om Marianne Halkjær har meget respekt for, arbejder hovedsagelig med modtagelse af flygtninge og det er nogle helt andre konkrete opgaver de har der. De skal modtage nye borgere, bringe dem viden om vores by, sikre dansk undervisning, boliger, aktiviteter, koordinere indsatser med for eksempel Dansk Røde Kors, Venligboerne med flere.

Disse dygtige medarbejdere har naturligvis også være med omkring Integrationsrådet og klædt dem på med viden om en masse indsatser, som vi hele tiden har gjort – for eksempel modersmålsundervisning, undervisning på Sprogskolen med videre. Dette har jeg stor respekt for. Deres viden og arbejde bringes nu ud til alle ansatte i kommunen og ikke kun til diskussioner i et råd.

Vi skal holde op med at tale om, at nogle borgere skal integreres i noget. Vi skal tale om, hvordan vi alle lever og agerer i vores kommune. Vi skal tale om fællesskaber og indgå i sådanne.

Endelig får jeg lyst til at fastslå, at Socialdemokraterne gerne samarbejder med alle de som vil indgå i et konstruktivt samarbejde og dermed udvikling af vores kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *