Vi elsker krimier
jussi-copy.jpg
Jussi Adler-Olsen topper listen over mest udlånte bøger på Ballerup Bibliotekerne i 2015. Han seneste krimi i AfdelingQ-serien ’Den Grænseløse’ har haft fast plads på mange lokale sengeborde i året der gik. Foto: Pressefoto
Top ti Ballerup Bibliotekerne har lavet en Top 10 over de mest populære bøger i 2015.

Vi vil have mord, blod og neglebidende, spændende kriminalgåder. Det afslører Ballerup Bibliotekernes opgørelse over, hvilke bøger der har været mest rift om på hylderne i året der gik.

Når man kaster et blik på de mest udlånte bøger for voksne på Ballerup Bibliotekerne i 2015, fremgår det tydeligt, at Ballerups borgere elsker en god krimi. Over halvdelen af titlerne – og samtlige i top 5 – kan nemlig findes i spændingsafdelingen.

Danmarks ukronede krimikonge Jussi Adler-Olsen har indtaget listens førsteplads med den nyeste bog i serien om Carl Mørch og hans kolleger i Afdeling Q ’Den Grænsløse’, skarpt efterfulgt af krimidronningen Sara Blædel på en andenplads med hendes niende krimi om Louise Rick ’Kvinden de meldte savnet’.

I det hele taget viser listen, at de danske forfattere har rigtig godt fat i læserne. Halvdelen af bøgerne på listen kommer fra danske forfattere, skarpt forfulgt af vores svenske naboer, der har tre bøger på vores Top 10. Dertil kommer norske Jo Nesbø og britiske Ken Follet, der også har fået en plads som henholdsvis nummer fem og seks på listen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *