Unge talenter blev hyldet på Borupgaard
talentfulde_unge_31.jpg
Eleverne kom fra hele Sjælland og var samlet i Ballerup til den store afslutning, hvor de fik deres diplomer. Foto: Flemming Schiller
afslutning Torsdag var cirka 400 unge og deres forældre samlet på Borupgaard Gymnasium til afslutning for ’Akademiet for Talentfulde Unge’. Undervisningsministeren var også med ved den festlige fejring.

Det var en festdag af de helt store, da Akademiet for Talentfulde Unge, ATU, holdt afslutning på Borupgaard Gymnasium torsdag i sidste uge.

Galleri: Billeder fra afslutningen

De cirka 400 gymnasieelever kommer fra 80 forskellige gymnasier og HF-institutioner på Sjælland, og de er alle udvalgt af deres lærere til at være en del af talentakademiet. Sammen med andre fagligt dygtige elever har de gennemført et to-årigt talentforløb med forelæsninger, virksomhedsbesøg, sommercamp og faglige workshops indenfor både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske fagområder.

Ministerbesøg

Formålet med akademiet er at inspirere og udfordre eleverne fagligt, samt at forberede dem på en akademisk karriere.

»Eleverne kan med rette være stolte over, at de har gennemført forløbet på Akademiet for Talentfulde Unge. De har i to år jongleret mellem den almindelige gymnasieundervisning, venner, familier og kærester for aktivt at kunne deltage på akademiet. Der er ingen tvivl om, at de har lært en masse og etablereret varige venskaber i løbet af deres tid på Akademiet,« siger Dorthe Christensen, som er konstitueret sekretariatschef på ATU.

Torsdag blev de mange elever hyldet at blandt andre Borupgaards rektor Thomas Jørgensen og undervisningsminister Ellen Trane Nørby, der begge holdt taler for de unge. Dagen bød også på musikalsk underholdning med elever fra Borupgaard samt flere taler, bobler, fotografering og en masse meget stolte forældre.

talentfulde_unge_21

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *