Søren får sin skaterbane
Borgermillion_Jesper_og_Søren-copy.jpg
11-årige Søren Bendsen måtte tage en hurtig forhandling med borgmesteren ved mødet om Borgermillionen onsdag aften, før skaterbanen var hjemme. Foto: privatfoto
fællesskab Hård kamp om Borgermillionen trak fulde huse både i Ballerup Syd og Måløv.

Da 11-årige Søren Bendsen og hans kammerater mødte op til det første møde i Borgermillionen i efteråret, var det fordi, de var kede af ikke at have et sted i Ballerup Syd, hvor de kunne tumle på løbehjul.

Det engagement gav kontant pote onsdag aften ved Borgermillionens afstemningsmøde, hvor Søren sikrede sig præcis 285.128 kroner til en skaterbane.

Det krævede dog en hurtig forhandling i øjenhøjde med borgmester Jesper Würtzen først. For det Borgermillions-projekt, der fik flest stemmer på mødet, var ikke Sørens, men Ungdomsrådets ’Mere Monitor’.

Borgermillion-Ungdomsroedder-copy

Men da Ballerup Syds andel af Borgermillionen er på hele 385.128 kroner, og Ungdomsrådet kun havde søgt om 100.000 kroner, blev der penge tilovers til nummer to. Så først måtte Jesper Würtzen lige sikre sig, at Søren kunne lave skaterbanen for lidt færre penge, før kabalen gik op, og de glade vindere kunne stille sig op med borgmesteren.

»Tusind mega sindsygt tak til Mere Monitor for at give 285.128 kroner til mig, så der kommer en skaterbane i Ballerup, det er 99 procent sikkert,« skrev en glad Søren Bendsen på Facebook lige efter mødet.

Mere ungt musikliv

Som noget nyt i årets Borgermillion kan man fremlægge sit projekt i alle fire bydele for at indsamle penge, og det har Ungdomsrådet valgt at gøre med en ansøgning om 100.000 kroner i hver bydel.

Borgermillion_Frank-copy

»Rent moralsk synes vi ikke, vi kun skal søge i Ballerup Syd, fordi det er et projekt, der gælder hele kommunen,« lød argumentet fra Frank Weinberger, der fremlagde projektet Mere Monitor sammen med Kasper fra Ungdomsrådet.

Ambitionen i projektet er en styrkelse af Ballerups unge musikliv og dermed også et hårdt tiltrængt generationsskifte i blandt andet Baghuset. Mere Monitor skal give unge musikere en mulighed for at lære alt om branchen og samtidig få udgivet egen musik, lavet video og spille lokale koncerter.

Den ambition fandt dog ikke støtte torsdag aften, hvor Måløv-borgerne i en propfyldt mødesal i kulturhuset stemte om, hvilket projekt der skulle have bydelens 188.365 kroner.

Samlingssted vandt i Måløv

Her var der massiv opbakning til Sune Lohses lokale projekt om etablering af et stort overdækket udendørs aktivitetsareal som samlingssted for store og små fra Måløv.

Borgermillion_Sune2-copy

»Vi har ikke et sted, man kan gå hen, hvis man gerne vil være, hvor de andre er,« lød Sune Lohses forklaring på ideen om samlingsstedet for borgere, foreninger, institutioner, skoler og kulturformidlere.

Selv om de 188.000 kroner ikke rækker til et fysisk projekt, men kun til en planlægning og måske test af det, vakte ønsket åbenbart genklang blandt de fremmødte, der i stort tal stemte pengene hjem til Sune Lohse.

Også foreningernes ’Digital opslagstavle’ forsøger at hente støtte i alle bydele, men måtte forlade både Ballerup Syd og Måløv tomhændet. De må nu sammen med Ungdomsrådet håbe på mere opbakning i Skovlunde og Ballerup Nord, hvor de to sidste afstemningsmøder om Borgermillionen holdes.

Borgermillion_Yngste_deltager-copy

Beskrivelse af alle projekterne kan ses på www.ballerup.dk/borgermillionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *