Skovlunde Byteater håber på genhusning
skovlunde_byteater_1.jpg
Det er tydeligt, at vandet er trængt ind mange steder i kælderen under hallen. Flyttekasserne, hvor rigtig mange kostumer har ligget, har været gennemvædede og nu er både kasser og indhold ubrugelige. Foto: Flemming Schiller.
Teater Efter branden i hallen på Rosenlundskolen er en stor del af Skovlunde Byteaters kostumer og nogen af kulisserne blevet skadet. Nu håber teatret på en genhusning.

Igennem mange år har Skovlunde Byteater haft deres ’lager’ i kælderen under hallen på Rosenlundskolen/Skovlunde Skole Syd, hvor de har haft deres kulisser og kostumer til forestillingerne opmagasineret.

Men da hallen på skolen brændte mellem jul og nytår gav det betydelige vandskader i kælderen og det betyder, at mange af kostumerne og en lille del af kulisserne er blevet beskadiget af slukningen af branden. Og det er nu blevet et problem for teatret. Faktisk er problemet så akut, at sommerens forestilling er i fare for at måtte aflyses.

»Vi kan konstatere, at en hel del af vores kostumer er ødelagt. Det betyder, at vi skal sy nye kostumer og finde andre lokaler at opbevare og bygge nye kulisser i. Det har vi ikke fundet endnu, og det betyder at vores forestillinger begynder at være i fare. Det er nemlig spørgsmålet, om vi kan nå at sy nye kostumer, hvis vi ikke har et sted, hvor vi kan sy dem og opbevare dem,« siger Villy Bærtelsen fra Skovlunde Byteater.

Galleri: Billedserie

Dialog med kommunen

Derfor er teatertruppen i dialog med Ballerup Kommune om en midlertidig genhusning i andre lokaler. Men det haster.

»Vi har en ganske god dialog med Kultur- og Fritidsforvaltningen og de er meget positive overfor at hjælpe os. Det er naturligvis ikke let bare lige at finde et nyt lokale så hurtigt, og det har vi også forståelse for. Men jeg håber, at vi finder en løsning snart,« siger Villy Bærtelsen, der pointerer, at teaterfolkene ikke er kræsne og bare gerne vil have et lokale, hvor de kan opbevare deres rekvisitter.

»Om det er på en skole eller et andet sted er ikke så vigtigt, bare vi kan få et sted til vores ting.

Det ville være rigtig ærgerligt, at vi må droppe vores planlagte sommerforestilling,« siger Villy Bærtelsen, som regner med at en løsning skal findes inden 14 dage, ellers begynder det at blive for sent.

»Vi er ved at danne os et overblik over, hvad der har taget skade og det ser ud til, at det mest er kostumerne. De fleste kulisser er heldigvis intakte, men der skal gøres en del arbejde, så derfor er nye lokaler vigtige,« siger Villy Bærtelsen.

Skovlunde Byteater er i øvrigt på udkig efter nogle større lokaler, hvor der også kan øves, men det er forbundet med en del større problemer, fordi større lokaler er svære at finde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *