Skoleombygninger dyrere end forventet
Lundebjergskolen-05-copy-1.jpg
Renoveringen af Lundebjergskolen/ Skovlunde Skole Nord er blevet noget dyrere end planlagt og det har nu resulteret i en ekstraregning til Ballerup Kommune. Foto: arkivfoto
byggeri De mange ombygninger på grund af den nye skolestruktur har kostet Ballerup Kommune knap ni millioner mere end forventet.

I sommer blev den nye skolestruktur indført i Ballerup med ny organisation, nye navne og nye tanker på skoleområdet. Men den nye struktur betød også, at der skulle bygges en del om på skolerne, så skolerne passede til de nye undervisningeformer.

Det ombygningsarbejde har stået på i løbet af 2015 og er stadig i gang visse steder og nu viser det sig, at det har kostet dyrt. Faktisk har det kostet 8,7 millioner kroner mere end planlagt, penge som kommunalbestyrelsen nu har givet en ekstra anlægsbevilling til.

Det er især vedligeholdelsesarbejder på de forskellige skoler, der har kostet de mange penge.

Meget vedligeholdelse

Årsagerne er især, at anlægsarbejderne var koncentreret i sommerferien, at der har manglet tid til forundersøgelser, der skulle foretages ekstra miljømæssig sanering og at man skulle hente ekstra rådgivning. Desuden var der en del efterslæb på vedligeholdelsen, som skulle ordnes, når man nu var i gang.

Det er meget blandet, hvordan anlægsarbejderne er skredet frem. På nogle skoler er alt gået stort set som planlagt, mens især ombygningerne på Skovlunde Skole Nord/Lundebjergskolen er blevet mere omfattende og dermed dyrere end planlagt. Netop Skovlunde Skole Nord havde i forvejen en del efterslæb på vedligeholdelsen. Her var der også en del miljøfarlige stoffer, der har gjort projektet forsinket og dyrere.

At der nu er kommet en ekstraregning i millionklassen for skoleombygningerne betyder, at planlagte arbejder måske udskydes og genprioriteres i bygningsvedligeholdelsen for det nye år.
Den samlede pris for ombygningerne vil løbe op i 28,2 millioner kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *