Skolebrand i Skovlunde
Skolebrand-1.jpg
Røgudviklingen kunne ses langt væk, da der søndag formiddag gik ild i taget på Rosenlundskolens hal. Først mange timer senere var ilden slukket og folk i området kunne bevæge sig udendørs. Foto: Mathias Øgendal
ild Søndag formiddag udbrød der brand i hallen på Rosenlundskolen i Skovlunde. Kraftig røg generede længe i omegnen.

Det skulle have været en rolig helligdag i Skovlunde, men kort før middag blev efter-julefreden stoppet af en kraftig brand i taget på Skovlunde Skole/Rosenlundskolens hal.

Ilden fik godt fat og kraftig røg udviklede sig, hvilket betød, at beboere i området skulle holde sig indendøre, lukke døre og vinduer og standse ventilation.

Selvom ilden kom relativt hurtigt under kontrol, så var branden ’kompliceret’ og det betød at den blussede op igen og senere måtte brandfolkene fra Københavns Vestegns Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen kæmpe for at slukke ilden helt. Først sent på eftermiddagen var ilden endeligt slukket.

Trist for byteatret

Ifølge skoleleder Martin Gredal betyder søndagens brand ikke noget for undervisningen på skolen efter juleferien, idet resten af skolen ikke blev berørt af branden. Kun idrætsundervisningen vil blive berørt.

Til gengæld kommer branden til at berøre Skovlunde Byteater, der har deres værksted og systue i kælderen under hallen. Branden betyder, at teatret kan få svært ved at bygge kulisser, lave kostumer og rekvisitter, fordi værkstedet er ubrugeligt som følge af de vandskader, som branden har medført.

Ifølge talsmand for Skovlunde Byteater, Willy Bærtelsen, er sommerens forestilling ’De tre Musketerer’ i juni måned, i fare, hvis teatrets folk ikke kan komme til at sy og snedkerere kostumer og kulisser til forestillingen.

Det er endnu uvist, om Skovlunde Byteater vil finde andre lokaler eller om de bliver genhuset af Ballerup Kommune.

Ingen kom heldigvis noget til og årsagen til branden er nu ved at blive undersøgt.

Fotos: Mathias Øgendal

Skolebrand-2 Skolebrand-3 Skolebrand-4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *