Sidste dag med det gamle Falck
Falck-nytÑrskur005-copy.jpg
Nytårsgæster i alle aldre var mødt frem på årets sidste dag for at ønske godt nytår og se frem mod et nyt og spædende år. Foto: Ole Johnny Sørensen.
Vagtskifte Årets nytårsparade hos Falck i Ballerup var den sidste under navnet Falck Ballerup. Fremover hedder det Beredskab Øst.

Det var en tradition, der ikke måtte glippe. Især ikke i år, hvor den årlige nytårsparade blev afholdt som den sidste mens det lokale beredskab stadig hed Beredskab Ballerup. Fremover skal redningstjenesten i Ballerup gå under navnet Beredskab Øst og blive en del af de sammensluttede beredskaber i Gentofte, Herlev, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.

En del var mødt frem klokken 12 på Falckstationen, hvor reddere, brandfolk og alle andre med tilknytning til stationen og deres familier var mødt frem for at skåle og ønske godt nytår. Det var en særlig dag, idet der som nævnt var dømt navne- og organisationsskifte fra de 1. januar.

Et tilbageblik

Først gik den nu afgåede stationsleder, Kim Iversen med brækket ben til mikrofonen og ønskede alle et godt nytår. Der var et minuts stilhed for afdøde kolleger hvorefter talen gik over i det årlige tilbageblik. Et år, hvor der har været udfordringer, men hvor det samlet set går godt.

Falck i Ballerup havde et rekordantal udrykninger i 2015 med en del større indsatser som voldsomt vejr og store brande, senest på Skovlunde Skole. Men alligevel kunne Kim Iversen, der fremover skal være driftleder i Falck Skadeservice, se tilbage på et år hvor sammenholdet i teamet er bedre end nogensinde.

»Selvom der nu kommer en ny ledelse og en ny struktur, så skal vi nok klare det i fællesskab.

Alle har ydet en stor indsats i det forgangne år og vi ser frem mod et spændende nyt år med ny struktur og en ny ledelse, men i de samme omgivelser,« sagde Kim Iversen inden der blev sluttet af med et Falck-hurra for de nye tider.

Overkommet meget

Efter lidt hyggesnak, gik borgmester Jesper Würtzen (A) til mikrofonen og udbragte ligeledes en skål til de fremmødte. Han talte om, at det glæder ham, at man har fundet en ny fælles løsning i kommunerne med navnet Beredskab Øst men med Falck som leverandør. Han takkede samtidig alle de ansatte hos Falck, blandt andet i Ballerup, for at de fik fusionen til at lykkes og at man nu kan se frem mod en ny tid med Beredskab Øst.

»Ballerup Brandvæsen er et af de mest effektive og hurtigste redningstjenester i landet og det kan vi være stolte af. Nu kommer der en ny struktur, men det nye skal nok blive godt. I har overkommet meget i det seneste år, brande, sne og barsk vejr, så I kanogså klare den nye organisation. Der vil stadig være brandstation her på stedet, men nu med en ny ledelse og ny struktur. Hvis nogen kan klare det, så kan I,« sagde Jesper Würtzen og sagde derefter godt nytår til alle.

Derefter var de almindelig hyggesnak, et par reddere blev kaldt ud over højttaleren og måtte løbe i aktion, mens resten fik spist lidt mad fra buffeten inden alle kunne gå hver til sit og holde nytår, inden de møder op til en ny dag på Falckstation Ballerup – nu som en del af Beredskab Øst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *