Nu er Integrationsrådet historie
lukning Kommunalbestyrelsen vedtog på årets sidste møde endeligt at nedlægge Integrationsrådet. Uvist, hvad der kommer i stedet. Pinligt forløb, mener Enhedslisten.

Det gik som ventet. Integrationsrådet blev ved det sidste kommunalbestyrelsesmøde inden det nye år, nedlagt endeligt. Trods en høringsperiode og en del kritik fra rådets medlemmer, var politikerne ikke til sinds at redde rådet og dermed er Integrationsrådet nu historie. Midlerne til rådet er dog ikke forsvundet. De 188.000 kroner, som rådes årlige budget lyder på, skal nu overføres til andre indsatser. Hvilke er på nuværende tidspunkt ukendte.

Allerede inden nedlæggelsen havde politikerne sendt lukningen i høring og der blev talt om, at hvis der kom gode argumenter, så var i hvert fald V lydhøre. Men de argumenter var ikke kommet, kunne flertallet konstatere, og derfor er rådet nu nedlagt.

Argumenter udeblev

»Vi havde lagt op til, at vi ville lytte til gode argumenter, men de kom ikke. Derfor nedlægger vi nu rådet og sender pengene ud for at arbejde på nye måder – ude blandt borgerne,« sagde Kåre Harder Olesen (V) ved behandlingen.

Også Lolan Ottesen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget var fortrøstningsfuld, trods beslutningen.

»Vi har haft en god dialog med medlemmerne og vi har givet udtryk for vores holdninger. Beslutningen er truffet hurtigt, men jeg mener, at vi har truffet den rigtige beslutning. Det er på tide, at vi prøver at gå nye veje i integrationsindsatsen,« sagde Lolan Ottesen.

Pinligt forløb

Men netop forløbet op til lukningen og det faktum, at pengene stadig er til rådighed, gav anledning til en skarp kritik fra Enhedslisten. Ali Abbasi (Ø) var særdeles kras i sin kritik af hele forløbet og af beslutningen om at nedlægge rådet.

»Vi er stærkt imod den måde, det her er foregået på. Det er ok at ville omlægge indsatsen og vi mener ikke, at vi for enhver pris skal bibeholde rådet som det er i dag. Men der har slet ikke været nogen dialog. I har bare besluttet at lukke rådet. Den måde kan man ikke behandle vores frivillige på, det er pinligt,« sagde Ali Abbasi og fortsatte:

»Hvis det så handlede om at man var nødt til at spare pengene, så var det til at forstå. Men det handler jo ikke om at spare. Man lukker bare rådet uden nogen former for dialog og sender mennesker, der har gjort en stor indsats ud i kulden. Det er uhørt, så derfor vil vi gerne beholde rådet,« sagde Ali Abbasi, der stemte imod lukningen.

Det var dog kun Enhedslisten der stemte imod og derfor blev beslutningen truffet og rådet er nu historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *