Naturen blev forvirret
kirsebærtræ.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirsebærtræet ved rådhuset og sundhedshuset stod i noget der mindede om blomst, flere måneder før foråret er i Danmark. Det varme decembervejr har snydt træet. Men nu er kulden på vej og så er de nok enden for de lilla blomster i denne omgang. Foto: Privatfoto
Natur Det lune decembervejr har fået det japanske kirsebærtræ i Ballerup til at springe ud flere måneder før tid.

De fleste har nok bemærket, at vejret i december måned har været ganske lunt. Op til 10-11 grader omkring julen er ganske høje temperaturer. Selvom grøn vinter og regn ikke er unormalt i december, faktisk mere normalt end sne og frost, så er de høje temperaturer alligevel specielt.

Det har da også betydet, at naturen har fået indstillet den indre GPS fuldstændig forkert og tror, at det er blevet forår.

Et konkret eksempel er det store japanske kirsebærtræ ved sundhedshuset. Det er normalt et træ, der blomstrer i marts-april med sine lilla blomster. Det er netop en af de ting, som folk tager til Japan for at se – at kirsebærtræerne blomstrer i forår og efterår. Men træet i Ballerup tror tilsyneladende, at det nu er forår og i ugen efter jul stod træet i næsten fuldt flor, hvilket Ballerup Bladet naturligvis måtte forevige.

Det tyder i øvrigt på, at kulden kommer marcherende i løbet af ugen efter nytår og det kan betyde enden for blomsterne på kirsebærtræet.

Men vi så det – at naturen tog fejl og at foråret kom tidligere end planlagt – i hvert fald for et stykke tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *